Terapie prin joc și artă pentru copiii cu boli rare

0
357

În perioada 17 ianuarie 2022 – 31 august 2022 Asociația Prader Willi din România derulează proiectul „Copiii cu boli rare descoperă emoțiile prin art-terapie și joc”.

Beneficiari sunt 50 de copii cu dizabilități produse de boli rare și familiile acestora. Scopul proiectului este îmbunătățirea stării fizice și psihice a copiilor cu boli rare și tulburări din spectrul autismului.

Activitățile propuse în proiect sunt: ateliere de art-terapie, activități instructiv- educative și corectiv-compensatorii, consiliere și informare pentru părinți, integrare prin educație senzorială, inclusiv sesiuni de citire/ascultare de povești sau poezii în camera senzorială, terapie prin muzică, dans și terapie prin joc, activități online prin care susținem beneficiarii să realizeze activități creative prin folosirea materialelor simple din casă.

Cu ajutorul acestor activități copiii o să aibă oportunitatea de a înregistra îmbunătățiri în ceea ce privește diferite comportamente adaptative, dezvoltarea de competențe emoționale, cognitive, sociale, motrice și de autonomie personală.

Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România cu suma de 25.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor din proiect.

Asociația Prader Willi din România s-a înființat în mai 2003 din dorința de a reuni eforturile pacienţilor, specialiştilor şi familiilor pentru a asigura o viaţă mai bună persoanelor cu dizabilități produse de boli rare din România.

În iunie 2011 a deschis Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare – NoRo la Zalău destinat pacienților cu boli rare care necesită îngrijire specializată și personalizată. Activitatea Centrului NoRo se bazează pe conceptul de îngrijire integrată: abordarea complexă a beneficiarilor, implicând dimensiunea medicală, socială şi comportamentală. Sunt implicați specialiști angajați și voluntari dintr-o paletă largă de specialități: medici, psihologi, asistenți sociali, terapeuți și educatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.