ianuarie 27, 2023

Terapie cu dragoste: povestea kinetoterapeutului care face minuni pentru copiii speciali

Cine sunt?

Sunt o mămică și un kinetoterapeut la început de drum în ambele meserii și am descoperit că îmi place foarte mult să stau în preajma copiilor….încă din tinerețe am cochetat cu ideea de a antrena copii și de a avea copii pe lângă mine.

Din acest motiv mi-am ales și meseria de kinetoterapeut.

Apropo…mă numesc Alexandra Mocan.

De ce kineto? De ce terapie în  special cu copii???

În timpul facultății am făcut atât voluntariat cât și practica în mai multe centre de recuperare care colaborau cu Uiversitatea din Oradea, iar ce am văzut în aceste centre m-a motivat să încerc altceva…să încerc să fac recuperarea copiilor prin metode adaptate la nevoile lor…nu metode standard care poate dau rezultate…sau poate nu.

Pentru lucrarea de disertație am făcut efectiv studiu pe pitica mea ( pe care o pup dulce.. :*) copilul tipic versus copilul atipic – iar așa am descoperit multe jocuri prin care poți ajunge la rezultate remarcabile și progrese frumoase în scurt timp  ( exemplu : daca pui un copil să facă abdomene pentru a-și întări musculatura, vă face 5 max 10 abdomene, dara daca îl motivezi prin joaca vă face 30 abdomene fară să clipească )

Cu cine lucrez?

Îmi doresc să lucrez în special cu copii deoarece îmi sunt foarte dragi și simt că pot relaționă cu ei ….sunt convinsa că toți copii sunt niste ÎNVINGĂTORI , iar pentru mine este o provocare și mai mare când îmi trec pragul cabinetului copii mai “ speciali” cu anumite dizabilități (fizice sau de natura neurologica ) cu care muncesc cot la cot , iar rezultatele se văd de la săptămână la săptămână…

De asemenea lucrez și cu adulții care au nevoie de anumite proceduri pentru recuperare.

Modul de lucru al meu începe cu o Evaluare Inițială a copilului/pacientului, iar mai apoi împreună stabilim un plan personalizat de recuperare, în funcție de nevoi, de vârstă, de abilitați….etc

Ce pregătire am?

-3 ani de licența în kinetoterapie și motricitate specială în cadrul Universității din Oradea ; am continuat cu: -2 ani de master în kinetoterapie și reeducare funcțională în cadrul Universității din Oradea, ani de practica și voluntariat în  cadrul asociației Love Bihor la Spitalul de recuperare pentru copii din Baile 1 Mai (Bihor).

Ce ofer diferit fata de ce este deja în Zalău?

Ofer kinetoterapie prin jocuri personalizate ,pentru nivelul de înțelegere al fiecărui copil/pacient,

Ofer program personalizat de recuperare pentru fiecare copil/pacient în funcție de nevoia fiecăruia…

Dar în primul și în primul rand ofer un zâmbet la fiecare întălnire .

Unde mă gășiți?

La KINETO BY ALEXANDRA MOCAN – în Zalău pe Str. Sărmaș nr. 3A

Telefon 0732.876.988

Email: kineto.alemocan@hotmail.com

Aaaa…să nu uit …

În perioada 05-20 noiembrie 2021 avem EVALUĂRI INIȚIALE GRATUITE pentru toate persoanele, indiferent de vârstă , pe baza de programare la telefon 0732.876.988 .

Vă aștept cu drag la o poveste și un ceai cald pentru a indentifica “durerile” și “nevoile” dumneavoastră .

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut