Membru al PSD, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj a primit ieri dimineata ordinul de destituire din functie. La fel si cei doi directori adjuncti, Daniela Biris si Maria Arghiropol.
Ieri dimineata, putin dupa ora 9,00, la ITM Salaj au fost primite ordine de demitere din functii pentru toata conducerea institutiei. Acest lucru a fost confirmat de insusi Teodor Balajel, membru PSD, care in prezent se afla in concediu medical din data de 6 octombrie si care a precizat ca „ordinul pentru incetarea contractului de management a fost trimis pe fax la sediul institutiei. L-am primit apoi pe mail. Dupa ce a picat Guvernul, repede au si trimis ordinele. Insa voi ataca in instanta acest ordin deoarece are multe lacune. Nu s-a respectat contractul de management, am fost demis fara preaviz si altele. In plus, chiar am plecat in concediu medical pentru ca m-am imbolnavit si am lasat lucrurile in ordine la institutie, am lasat pe cineva in locul meu. Consider ca mi-am facut treaba din toate punctele de vedere”.
Daniela Biris si Maria Arghiropol au ocupat pana ieri posturile de directori coordonatori adjuncti. Tot de ieri, in urma ordinelor primite de acestea, au trecut pe functii publice de executie in cadrul institutiei, respectiv inspectori de munca.
Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, a declarat ca nu i se pare normal ca „un Guvern care a pierdut increderea Parlamentului sa faca demiteri. Asa dupa cum am spus noi vom ataca in contencios administrativ toate demiterile considerand ca asta este cea mai buna metoda pentru a contracara actiunile Guvernului”.