decembrie 3, 2022

Tentativă de omor la Rus. Bărbat înjunghiat de 7 ori, de un tânăr

Un tânăr din Rus, în vârstă de 18 ani, a fost arestat preventiv în această după amiază, acuzat de tentativă de omor, după ce a înjunghiat un consătean, în vârstă de 50 de ani. Potrivit procurorilor, victimei i-au fost aplicate 7 lovituri de cuțit, în diferite zone ale corpului. “În raport cu obiectul folosit, numărul și intensitatea loviturilor și zonele lezate, a rezultat intenția de a suprima viața victimei”, au stabilit anchetatorii.

Fapta s-a petrecut duminică, 20 noiembrie, la ora 13.00, pe raza localității Rus. Pe fondul unui conflict, inculpatul MGA, în vârstă de 18 ani, i-a aplicat persoanei vătămate TD, de 50 de ani, șapte lovituri de cuțit. În aceeași zi, procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, iar azi a fost dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații de la Tribunalul Sălaj au decis că tânărul își va petrece următoarele 30 de zile după gratii.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. În baza art. 226 C.p.p. rap. la art. 202 alin.1, 3 şi 4 lit. e) și la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune, pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.11.2022 până la data de 20.12.2022 inclusiv, arestarea preventivă a inculpatului M.G.A. cercetat sub aspectul comiterii tentativei la infracțiunea de omor, prev. și ped. de art. 32 C.p. rap la art 188 C.p. În baza art. 230 C.p.p., se emite mandat de arestare preventivă. Respinge cererile de respingere a propunerii de arestare preventivă sau de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpat. În baza art.275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul în cuantum de 340 lei cuvenit av. B.A., apărător desemnat din oficiu pentru asigurarea asistenței juridice obligatorii a inculpatului, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Sălaj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, a stabilit judecătorul de drepturi și libertăți.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *