Tentativă de fraudă telefonică în numele ASF. A fost clonat numărul TelVerde al autorității

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenţia publicului să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiţii sau de transferuri de fonduri. Apelurile vin din partea anumitor persoane care susţin că reprezintă ASF. 

Infractorii folosesc o aplicaţie care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorităţii 0800 825 627.

„În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe tentative de fraudă de tip voice phishing (vishing), în numele ASF. Persoanele care au dat curs acestui tip de <oferte> au fost prejudiciate cu sume importante de bani. Reiterăm că Autoritatea de Supraveghere Financiară: nu face recomandări şi propuneri de investiţii; nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede şi în niciun alt fel de activ; nu solicită oamenilor să direcţioneze sume de bani către platformele de investiţii financiare online sau offline; nu propune intermedierea recuperării unor sume pierdute în investiţii anterioare”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

ASF recomandă tuturor celor care intenţionează să realizeze investiţii pe piaţa financiară să apeleze doar la firme autorizate şi să se informeze temeinic înainte de a-şi plasa banii într-un instrument sau altul.

„Dacă aveţi suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeţi imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactaţi-ne telefonic (0800.825.627/004 021.305.34.70) sau prin email (office@asfromania.ro). De asemenea, în situaţia în care vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, raportaţi imediat aceste situaţii”, mai transmite ASF, citată de Agerpres.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *