Tentativă de fraudă în numele ANAF. Presupuși inspectori Antifraudă cer, telefonic, date personale

Tentativă de fraudă în numele ANAF. Presupuși inspectori Antifraudă cer, telefonic, date personale

ANAF atenționează asupra unei tentative de fraudă și subliniază că funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu utilizează Call Center-ul în relația cu contribuabilii. 

“ANAF a primit sesizări din partea unor contribuabili prin care afirmă că sunt sunați de pe numărul 031.403.91.60 (Call Center ANAF), iar apelanții se recomandă ca fiind de la Antifraudă și solicită contribuabililor date personale, detalii despre credite etc.”, atrag atenția reprezentanții Fiscului.
ANAF precizează că funcționarii Direcției Generale Antifraudă Fiscală nu interacționează cu agenții economici sau cu persoanele fizice prin intermediul Call Center-ului instituției. Contribuabilii apelează Call Center-ul ANAF, iar funcționarii de la asistență contribuabili oferă doar informații generale în domeniul fiscal și IT. Situațiile când agenții Call Center apelează contribuabilii se întamplă punctual, doar ca urmare a apelării inițiale a contribuabilului și pentru a i se oferi completări la cererea de asistență. Dar aceste situații sunt foarte rare.
“Reiterăm următoarele: Agenții Call Center nu oferă și, mai ales, nu solicită date personale. Acestea se referă la informații cu privire la conturi bancare, CNP, sume, plăți, credite, recuperare sume sau alte informații supuse secretului fiscal”, avertizează ANAF.

 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *