TenarisSilcotub anunta concedieri colective, din cauza activitatii scazute de pe piata

Criza economica provocata de coronavirus se simte si la Zalau

190 de persoane raman fara loc de munca. De la 1 iulie se impart deja preavizele

Efectele provocate de pandemia de coronavirus se simt tot mai tare si in economia salajeana. Unul dintre cei mai mari angajatori din judet, multinationala TenarisSilcotub, anunta concedieri colective in perioada imediat urmatoare, pe fondul activitatii scazute de pe piata. Informatia este confirmata chiar de reprezentantii companiei producatoare de tevi. Angajatii care vor fi pusi pe liber vor primi preavizele din prima zi a lunii viitoare.
“Din cauza reducerii semnificative a cererii de produse tubulare din industria de petrol si gaze si sectoarele industriale, ca efect al scaderii dramatice a consumului la nivel global, TenarisSilcotub implementeaza un program de restructurare care va duce la reducerea numarului de angajati cu 190 de persoane.Combinatia neasteptata dintre pandemia Covid-19 si criza economica globala au dus la un scenariu extraordinar în care companiile industriale opereaza acum.Cu o previziune provocatoare pe termen mediu si vizibilitate redusa asupra evolutiei pietei, compania va aplica un program de restructurare care va include un proces de concediere colectiva ce va afecta 190 locuri de munca din toate unitatile sale de productie”, explica Olivera Iezdimir, manager comunicare in cadrul TenarisSilcotub.

“Decizia e dificila dar necesara”

“În situatia de criza fara precedent cu care ne confruntam avem responsabilitatea de ramâne competitivi pentru ne putea mentine angajamentele pe termen lung fata de oamenii nostri, clienti si comunitatile din care facem parte. Trebuie sa luam decizii dificile însa necesare pentru a merge mai departe si a continua tot ceea ce am dezvoltat în cei 15 ani de prezenta Tenaris în România,” afirma Mihaela Popescu, presedinte TenarisSilcotub, raspunzand lamuririlor solicitate de Graiul Salajului.

Reprezentantii companiei sustin ca procesul de concediere colectiva va fi implementat cu respectarea contractului colectiv de munca si a legislatiei în vigoare, în forma rezultata dupa consultarea reprezentantilor sindicatelor. TenarisSilcotub va comunica preavizele de concediere angajatilor ale caror posturi sunt vizate de restructurare începând cu data de 1 iulie.
TenarisSilcotub are, la fabrica din Zalau, circa 1.400 de angajati. Celelalte doua unitati de productie sunt la Calarasi si la Campina.

About Author

8 Replies to “TenarisSilcotub anunta concedieri colective, din cauza activitatii scazute de pe piata”

  1. Mai ioane cum suparare ai reusit Sa-l pacalesti pe D-zeu de i-ai spus ca esti om in prezent…si sa te lase pe acest pamant?dar voi psd-istii..aveti un pact cu diavolul….e singura explicatie….

  2. Binenteles ca reducerile suna mai mult pt.amaratii din productie.Belitorii de frunze la caini(tesa) vor beli in continuare.

  3. Daca se fac angajări nu vor sa lucre tinerii la tenaris,daca sunt mai în vârstă și au experiență le dați afară…că apoi sa le rechemați,pt că asta e adevărul,tinerii de 30 ,40 de ani freacă mentă și nu vor sa fie subordonați….vor vedea la anii depensionare că nu vor avea pensie.

  4. Păcat pt inginerii cu salarii umflate ,de ei îmi pare cel mai mult!! Și apropo astea nu s blesteme,așa e în toată lumea,mai deșteptați va,și nu pupați atâtea moaște!!

    1. Care is inginerii aia cu salarii umflate? Poate cativa sefuti pupatori de funduri italiene, in rest poate iau putin peste 1000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *