Una dintre cele mai importante companii din județul Sălaj, TenarisSilcotub, împlinește luna aceasta 20 de ani de existență în România.

În cele două decenii, a investit peste 500 milioane de dolari în linii noi de producție și echipamente care au continuat să impulsioneze creșterea și evoluția companiei. Printre aceste investiții se numără lansarea, la Zalău, a noilor linii: Boiler – care produce cele mai lungi țevi laminate la cald fără sudură din lume, Premium OCTG – linie de finisare pentru țevile utilizate în aplicații complexe în domeniul petrolului și gazelor, Accesorii OCTG, Componente airbag, lucrări de extindere a Atelierului de Mufe de la Zalău, precum și achiziția a două noi centre de colectare fier vechi.

Prezența Tenaris pe piața românească înseamnă investiții continue în oameni și echipamente, un sistem industrial sustenabil, cu tehnologii de vârf și cele mai înalte standarde de performanță în calitate, siguranță și mediu, produse și servicii livrate pe piețele din întreaga lume, precum și peste 1.900 de angajați.

„Fiecare pas este un salt spre excelență și inovație. Angajații noștri sunt inima TenarisSilcotub. Astfel, în ultimii 20 de ani, am investit în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați, de la modernizarea echipamentelor de lucru, modernizarea spațiilor de birouri și a locurilor de luat masa, la construirea în 2014 a unui centru de formare profesional, TenarisUniversity, cu săli și laboratoare de ultimă generație, deschis pentru comunitate, unde angajații dar și elevi și studenți din instituțiile de învățământ partenere participă la programe și cursuri de pregătire profesională”, spun reprezentanții multinaționalei.

La ceas aniversar, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj a înmânat o diplomă de excelență președintelui TenarisSilcotub, Mihaela Popescu.

„În comunitatea noastră, a spune că ești angajat TenarisSilcotub reprezintă în sine o emblemă a excelenței. Compania s-a remarcat prin implicarea constantă și semnificativă în proiecte de responsabilitate socială, în care accentul s-a pus atât pe sănătate, cât și pe educație și cultură. Investițiile în aceste domenii esențiale asigură viitorul comunității. De aceea, sunt convins că atât compania TenarisSilcotub, cât și comunitatea locală vor avea un viitor una prin alta, dezvoltându-se împreună”, a declarat Cristian-Claudiu Bîrsan, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj.

„TenarisSilcotub sărbătorește 20 de ani de transformare și evoluție! Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în această călătorie extraordinară și continuăm împreună spre un viitor promițător atât pentru prezența noastră în România, cât și pentru dezvoltarea industrială a țării, din care suntem mândri să facem parte”, transmit reprezentanții companiei.