Între 30 iulie și 4 august, la Moigrad Porolissum s-a desfășurat tabăra cu tema “Tehnici de supraviețuire”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Ghidelor si Ghizilor din România și Centrul Teritorial Sălaj. Tabăra a reunit aproximativ 50 de participant, adulți si copii, din județele Sălaj și Galați și municipiul București. Au fost organizate activități de supraviețuire, de comunicare cu ajutorul codului Morse și de acordare a primului ajutor, dar și jocuri și activități educative specifice cercetășiei și ghidismului. Participanții au învățat să monteze corturi, să se orienteze în natură, să cunoască plantele medicinale, să lucreze în echipă, să acorde primul ajutor în diferite situații, să își semnalizeze poziția și multe alte lucruri utile și interesante.

Mulțumim Consiliului Județean Sălaj pentru sprijinul financiar acordat prin finanțarea proiectelor/activităților desfășurate de persoane juridice fără scop patrimonial sau de către cultele religioase pentru sport, tineret și recreative. Această finanțare a înlesnit participarea grupului de 20 de membri (17 copii și 3 adulți) ai AGGR-Centrul Teritorial Sălaj”, spune Nicolae Drule, președintele Filialei Asociației Ghidelor și Ghizilor din România-Centrul Teritorial Sălaj (AGGR-CT Sălaj), cu sediul în Someș-Odorhei.

Asociația Ghidelor și Ghizilor din România este o organizație non-guvernamentală, a cărei misiune este educarea tinerilor, în special a fetelor și femeilor, punând-se accent pe dezvoltarea întregului potențial al acestora și a spiritului civic pentru a deveni cetățeni responsabili, implicând-se activ țn procesul de luare a deciziilor.