Țeapă prin metoda granturilor pentru IMM-uri

0
764

Mai mulți solicitanți care au aplicat pentru granturile puse la dispoziție de autorități au reclamat faptul că au primit o serie de mesaje prin care erau anunțați că au fost selectați pentru finanțare și li se propuneau diferite oferte comerciale. Ministerul Economiei atrage atenția că astfel de mesaje nu vin de la autoritățile competente. Comunicarea cu aplicanții la schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile nu se face prin indermediari, precizează reprezentanții ministerului.

„În urma sesizărilor primite, am aflat că există persoane care trimit solicitanților de granturi e-mail-uri prin care îi felicită că au fost admiși și le propun diverse oferte comerciale. Vă informăm că  Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului nu comunică aprobarea proiectelor prin terți, toate informările se fac în aplicație și/sau pe e-mailul aplicantului, nu favorizează aplicanți, dosarele sunt evaluate după grila publicată pe site-ul granturi.imm.gov.ro, nu este asociat cu firme care percep taxe pentru facilitarea obținerii acestor fonduri!”, transmite ministerul.

Autoritățile recomandă ca, pentru o informare corectă privind situația înscrierilor și plăților pentru cele trei măsuri prevăzute în schema de ajutor de stat, să urmăriți platforma oficială și canalele oficiale de comunicare ale Ministerului Economiei.

Granturile pentru IMM-uri (microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții) au fost puse la dispoziția antreprenorilor în 2020, în contextul în care activitatea le-a fost afectată pe fondul restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Mai exact, este vorba despre 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.