octombrie 3, 2023

Mâncatul este o activitate naturală pentru reducerea foamei și încărcarea organismului cu nutrienții necesari. Totul ar fi simplu dacă nu am mânca pe fugă, în locuri nepotrivite și poziții nenaturale sistemului digestiv!

Insă, cel mai complex subiect este foamea emoțională. Avem tendința să mâncăm compulsiv, pentru a hrăni anumite nevoi emoționale, pentru a scăpa de stres sau chiar și din plictiseală, fără să acordăm atenție alimentelor ingerate și nevoilor reale, fiziologice, ale organismului nostru. Când acest comportament alimentar începe să se arate prin kilograme în exces sau chiar probleme de sănătate, de prea puține ori reușim să ne echilibrăm și riscăm să intrăm într-un cerc vicios al emoțiilor generând vină, rușine si autosabotare, care vor cere mai multe alimente pline de zahăr, ulei și sare.

Este soluție? Desigur!

Ca să putem ieși din zona mâncatului emoțional, trebuie mai întâi să deosebim foamea fiziologică de cea emoțională. Este un proces care necesită răbdare și prezență în alegera alimentelor potrivite pentru nevoile reale ale organismului.

Doar prin a observa acțiunile noastre, a acorda câteva secunde pentru respirații adânci, putem îmbunătăți procesul nostru de alimentare.

Te invit la un workshop de nutriție holistică ,”Te hrănești sau doar mănânci ?”, în cadrul căruia vom aborda cele două tipuri de foame, practici și căi de a îmbunătăți relația noastră cu mâncarea, și cum să pornim către un stil de viață sănătos, plin de energie și stare de bine!

Sâmbătă, 14 ianuarie, între orele 09.00-13:00 cu o pauză de snack și un prânz cu meniu fitness la alegere, servite în cadrul Bistro Aquarel!

Contribuție: 150 ron, meniu Fit la alegere inclus!

Locuri limitate! Vă rugăm să vă rezervați locul din timp!

Szabo Anita Zita

Kinetoterapeut, instructor fitness, antrenor personal, holistic coach, consilier echilibru hormonal și creatoarea conceptului Youproject

Rezervări last minute la tel: 0756 922 343 sau 0790 002 892

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut