noiembrie 27, 2022

Taxele cu care ne blagoslovește Consiliul Județean

Consilierii județeni vor adopta mâine, 10 noiembrie, în ședință extraordinară, noile taxe pe care Consiliul Județean Sălaj le va percepe în anul 2016.

Certificate de urbanism și avize pentru construcții

Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în mediul rural va fi de 8 lei pentru suprafețe construite care nu depășesc 150 de metri pătrați, 9 lei pentru construcții de până în 250 mp, 11 lei pentru construcții până în 500 de metri pătrați, 15 lei pentru construcții până în 750 de mp, 17 lei pentru construcții până în 1.000 de mp și suma va crește cu 0,01 lei pentru fiecare metru pătrat care depășește 1.000 mp. Taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru o zonă rurală este egală cu 50 la sută din taxa stabilită pentru mediul urban.
Taxa pentru emiterea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor pentru societăți comerciale cu capital de stat este 80 de lei, iar taxa pentru verificarea și avizarea documentației în acest sens este de 40 de lei. Pe lângă acestea se adaugă emiterea avizului arhitectului șef, care costă 150 de lei, și emiterea avizului de oportunitate pentru planuri urbanistice, ce valorează 25 de lei.

Cazare ieftină și transport scump de la Consiliul Județean

Consiliul Județean are inclusiv regim hotelier și de taxi. CJ Sălaj închiriează un apartament cu 50 de lei pe noapte, o garsonieră cu 25 de lei pe noapte și o garsonieră cu baie cu 35 de lei pe noapte. CJ oferă și transport persoane cu microbuzul, costul fiind de 2,20 de lei pe kilometru, la fel cu tariful taxiurilor.
Dacă vrei să organizezi evenimente festive în Complexul Arheologic Porolissum trebuie să plătești 200 de lei, iar taxa pentru consultanță științifică la muzeu este de 200 de lei pe zi.

Bani… pe metrul pătrat

Un studiu de fezabilitate pentru proiectele elaborate de alte autorități locale costă 1 la sută din valoarea totală a lucrărilor, iar un proiect tehnic costă 2 la sută din valoarea lucrărilor.
Pentru a amplasa panou publicitar pe marginea drumului județean taxa este de 3,40 de lei pe metru pătrat pe lună.
Xeroxarea unor documente costă la Consiliul Județean 3 lei per filă A4.
Închirierea sălii de conferințe din interiorul Consiliului Județean de la etajul I costă 200 de lei pe oră, în timp ce închirierea sălii Dialoguri Europene pentru spectacole are același preț pe oră. Pentru conferințe, taxa pentru închirierea sălii Dialoguri Europene este de 40 de lei pe oră.
Închirierea unui metru pătrat pe zi la evenimentele județene îl costă pe fiecare tabaragiu în parte care vine să vândă suma de 20 de lei. stop_coloana

Taxe pentru transportatori și întreprinzători

Eliberarea licenței de traseu pentru transportul de persoane prin curse regulate speciale îl costă pe beneficiar 400 de lei pe an.
Pentru a organiza cursuri de calificare profesională în colaborare cu Camera Agricolă a Județului trebuie să scoți din buzunar 300 de lei pentru fiecare persoană, iar pentru a putea organiza târguri sau expoziții de animale și produse agricole te costă 50 de lei pe cap de participant.

100 de lei să faci poze la Muzeu

Biletul de intrare la Muzeul Județean de Istorie va fi de 8 lei, iar biletul pentru vizitarea complexului de la Porolissum va fi de 4 lei. Biletul pentru vizitarea Galeriei de Artă va fi de 4 lei. Un bilet cu ghidaj în limba engleză pentru aceste obiective costă 20 de lei.
Dacă vrem să fotografiem în muzeu trebuie să scoatem din buzunar 100 de lei pe zi, iar dacă vrem să închiriem săli de expoziție trebuie să plătim 70 de lei pe zi.

Ansamblul Meseșul joacă toată ziua pentru 1.000 de lei, dar scena și sonorizarea costă peste 5.000 de lei

Taxa percepută primarilor sălăjeni pentru spectacolele Ansamblului Folcloric Meseșul este de 500 de lei pe spectacol susținut cu o durată maximă de o oră și 1.000 de lei pentru spectacole cu o durată mai mare de o oră.
Taxa pentru a închiria formația în afara județului este între 2.000 și 5.000 de lei.
Tariful pentru a închiria scena Consiliului Județean este de 2.500 de lei pe zi, iar instrumentele pentru sonorizare sunt închiriate pe o zi la suma de 3.000 de lei.

Consiliul Județean închiriază și pielea ursului din pădure

Consiliul Județean spune în proiectul de hotărâre supus aprobării și că de la 1 ianuarie închiriază sala de sport din Zalău de pe strada Salcâmilor, cu 40 de lei ora. Singura și marea problemă este că în acel amplasament sunt și vor fi și la anul doar resturile fostei săli de sport a Școlii 13, adică moloz și mizerie. Consiliul Județean tocmai ce a demolat sala pentru a ceda terenul Companiei Naționale de Investiții să construiască o sală polivalentă nouă. Puțin probabil să avem aici o sala de sport nouă anul viitor, dar niciodată nu strică să fii prevăzător și să pui o taxă.

EF

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *