noiembrie 29, 2022

Taxa de solidaritate are impact prea mic in buget fata de impactul de imagine negativ pentru PSD

Taxa de solidaritate preconizata de guvernul Mihai Tudose ca masura de a mai aduce ceva bani la buget nu va fi introdusa, in opinia secretarului general al PSD, Marian Neacsu, pentru ca efectele economice prevazute sunt mai mici decât cele de imagine, iar guvernul PSD s-ar alege doar cu nume prost, fara nici un castig.

Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a spus ieri ca taxa de solidaritate nu va fi introdusa, la numai cateva zile dupa ce premierul anunta, la sfarsitul saptamanii trecute, ca se fac simulari pentru a se stabili de la ce nivel al salariului sa fie introdusa aceasta taxa suplimentara pe venit.
„Dupa cum ati fost informati, s-a discutat saptamâna trecuta în coalitie. Din câte stiu, nu sunt finalizate întru totul toate masuratorile pe care le-am cerut referitor la impactul pe care introducerea unei astfel de taxe ar putea sa îl aiba. Eu opinez ca mai degraba nu va fi introdusa taxa pe solidaritate”, este citat de Mediafax Marian Neacsu, cu subliniera facuta de acesta ca este opinia sa personala. „Este opinia mea personala în acest moment. Am vazut câteva dintre simularile facute. Dupa parerea mea efectele economice ale masurii respective sunt mult mai mici fata de impactul pe care l-ar avea din punct de vedere al imaginii”, a admis Neacsu.
Întrebat daca PSD are în vedere o impozitare în trepte a veniturilor, Neacsu a raspuns: „Nu neaparat. si oricum acest lucru nu se poate face în niciun fel în economia româneasca daca nu are loc o globalizare a veniturilor. Deci nu în perspectiva imediata”.
Dupa esecul marilor propuneri de modificare a impozitarii – impozitul pe gospodarie si impozitul pe cifra de afaceri – guvernul a decis saptamana trecuta, prin ordonanta adoptata joi, ca firmele sa plateasca contributii sociale la sanatate si pensii cel putin la nivelul salariului minim pentru angajatii care au contracte cu norma redusa. Masura este criticata puternic de mediul privat si opozitie, fiind considerata inechitabila fata de cei care lucreaza part-time.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *