Taxa de deratizare platita de zalauani ”se umfla” brusc

Se renunța la plate pe persoana și se trece la plata pe locuința. Pentru unii, taxa va fi mai mare cu aproape 400 la suta


 

Primaria Zalau a inițiat un proiect de hotarâre prin care intenționeaza sa modifice taxa speciala de salubrizare pentru serviciile dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Proiectul de hotarâre va fi dezbatut cel mai probabil în ședința de Consiliu Local de mâine.
La ora actuala, acest serviciu se platește pe persoana, iar taxa este de 0,70 de lei pe luna pe persoana, ceea ce înseamna 8,4 lei de persoana pe an.
Din 2016 proiectul de hotarâre prevede ca taxa respectiva sa se plateasca pe unitate locativa. Așa ca o familie de zalauani care locuiește la casa, indiferent de numarul persoanelor, va plati taxa de deratizare de 35 de lei pe an. Pentru cei ce locuiesc în apartamente taxa de deratizare și sezinsecție va fi de 25 de lei.
Anumite categorii de persoane vor fi scutite de la aceasta taxa, conform proiectului; veteranii de razbpoi, vaduvele veteranilor de razboi, persoanele cu handicap, etc.

Firma Coral Impex este în vizorul DNA

De ani buni și mulți, Zalaul este deratizat, dezinfectat și dezinsectat de firma ploieșteana Coral Impex SRL. stop_coloana Este firma pe care DNA o are în vizor, suspecta ca angajații societații ar fi oferit unor funcționari din primarii cu care firma are contracte cadouri substanțiale. “n schimbul acelor cadouri, funcționarii primariilor ar fi trebuit sa închida ochii la anumite nereguli referitoare la tratamentele aplicate.
Procurorii DNA au fost la începutul lunii octombrie “oaspeți nepoftiți” ai Primariei din Zalau, dar au “vizitat” și primariile din Cluj-Napoca, Aiud, Alba Iulia, efectuând percheziții și ridicând acte. Un șef de serviciu din cadrul primariei municipale (Ștefan Jugrestean) a fost chemat și el la DNA în Cluj-Napoca pentru audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *