Taxă de 30 de lei dacă pierzi tichetul de parcare la Spitalul Județean. Prima jumătate de oră, gratuită

Oricare cetățean posesor de autoturism care utilizează parcarea din fața Spitalului Județean de Urgență Zalău trebuie să știe că, începând de la 1 septembrie, va trebui să plătească o taxă de 30 de lei dacă își pierde tichetul de parcare. Aceeași taxă va fi achitată și de cei care utilizează parcarea după ora 8.00 dimineața, dacă au lăsat mașina în parcare după ora 18.00 a zilei anterioare.

Aprobarea noilor tarife pentru parcare a stârnit și discuții în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Sălaj, consilierul județean social-democrat Sergiu Panie propunând un amendament ca taxa pentru pierderea tichetului să fie de 20 de lei. Liberalii și-au menținut propunerea lor, iar social-democrații au votat amendamentul lui Panie. În urma votului, taxa rămâne de 30 de lei.

”O mare parte dintre cei care utilizează parcarea Spitalului Județean vin din alte localități, majoritatea din mediul rural. Eu consider că este cam mult 30 de lei dacă se pierde tichetul de parcare. Se poate întâmpla oricui… Vin cu un amendament să fie redusă măcar la 20 de lei, chiar și 15 lei, că și așa sunt probleme destule pentru fiecare”, a intervenit Panie.

Cum amendamentul său a întrunit doar 10 voturi din partea colegilor de partid, propunerea nu a avut succes în forul legislativ al județului. Liberalii, prin vocea vicpreședintelui Claudiu Bîrsan, a precizat că își păstrează propunerea la 30 de lei, proiectul fiind adoptat de consilierii județeni PNL, UDMR, USR.

Important de știut este că în intervalul orar 8.00 – 18.00, primele 30 de minute de utilizare a parcării nu se plătesc, după care taxa de parcare este 1,5 lei pentru fiecare 30 de minute.

Între orele 18.00 – 8.00 – parcarea se poate utiliza gratuit, dar dacă se depășește ora 8.00, se achită taxa de 30 de lei.
”Pentru a beneficia de gratuitatea utilizării parcării, utilizatorii sunt obligați să elibereze locul de parcare cel târziu la expirarea perioadei de gratuitate (anterior orei 08.00). Tichet pierdut – 30 lei. Tariful va fi achitat de utilizatorii parcării care nu eliberează locul de parcare după fiecare utilizare gratuită a parcării până la expirarea intervalului orar 18.00 – 8.00 și de utilizatorii parcării care pierd tichetul de parcare”, se precizează în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Județean Sălaj.

În cadrul aceluiași proiect au fost cuprinse și noile taxe percepute de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în anul 2022. Spre exemplu, o reprezentație de o oră a Ansamblului ”Meseșul” va costa 500 de lei plus transport dus-întors la locație.

”Prezentarea de spectacole la solicitarea consiliilor locale, primăriilor şi altor instituţii publice taxa de 500,00 lei/spectacol – spectacole susţinute cu o durată de maxim o oră; taxa de 1000,00 lei/spectacol – spectacole susţinute cu o durată mai mare de o oră. La aceste taxe se adaugă contravaloarea deplasării ansamblului până la destinaţie şi înapoi. Pentru spectacolele realizate prin contracte încheiate cu persoane juridice private din judeţul Sălaj şi din afara judeţului, precum şi cu instituţiile publice din afara judeţului, taxa percepută pe spectacol va fi cuprinsă între 2000,00 lei si 5000,00 lei, în funcţie de durata, distanţa, zilele în care se desfaşoară, suportarea sau nu a transportului. În situaţii deosebite se pot solicita şi sume mai mari de 5000,00 lei”, se arată în anexa proiectului de hotărâre.

Noile tarife se aplică de joi, 1 septembrie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *