octombrie 4, 2022

Taxa auto este mai mica cu 25 la suta

Ministrul mediului, Lazslo Borbely, a anuntat ieri ca proiectul initiat de Ministerul Mediului cu privire la micsorarea taxei auto a fost aprobat de Guvern. Proiectul prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25 de procente fata de cea initiala, dar si extinderea taxei pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007.
Potrivit noului proiect, taxa va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007. Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor. Ministrul Borbely a sustinut ca legea, in forma aprobata ieri, solutioneaza si discriminarea indirecta mentionata in Hotararile Curtii Europene de Justitie, unde s-a precizat ca regimul de impozitare prevazut prin OUG nr.50/2008 descurajeaza importurile de autovehicule. Modalitatea de calcul a taxei va fi unitara – pe baza unor criterii obiective: tipul mtorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de hidroxid de carbon si norma de poluare, dar se va tine cont si de stadiul de depreciere al autoturismului. Noile prevederi legislative vin pe fondul amenintarilor din partea Uniunii Europene de a lansa procedura de infrigement impotriva Romaniei in cazul in care Statul nu restituie proprietarilor de autoturisme sumele incasate in baza OUG 50/2008.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.