Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. ii solicita premierului Emil Boc sa revina asupra deciziei de a accepta ca varsta de pensionare sa fie redusa doar pentru femei cu un an, in cazul femeilor cu doi copii, si cu doi ani, pentru cele cu mai mult de doi copii, si sa fie de acord ca masura sa se aplice atat mamelor cat si tatilor.
Alianta T.A.T.A. va sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu privire la declaratiile premierului Emil Boc si ale ministrului Mihai Seitan, in cazul in care acestia nu vor intelege ca „tatii din Romania nu merita si nu trebuie sa fie discriminati de Cabinetul Boc”.
T.A.T.A. considera solicitarea liderilor confederatiilor sindicale de a reduce varsta de pensionare a mamelor, „profund discriminatorie, care transforma tatal intr-un parinte de rang inferior”.
Totodata, Alianta solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Avocatului Poporului si Curtii Constitutionale sa vegheze la respectarea cadrului legal existent care combate si sanctioneaza discriminarea in Romania.