Tarifele la cazare pe litoral raman la acelasi nivel ca sezonul trecut

Hotelierii sustin ca tarifele la cazare pe litoralul romanesc vor fi, in aceasta vara, la acelasi nivel ca si anul trecut, iar numarul persoanelor care au cumparat pachete turistice in primele doua luni ale anului, pentru sezonul estival, este mai mare decat in perioada similara a lui 2008.
Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a afirmat, miercuri, la simpozionul “Turismul pe Litoral in anul 2009”, desfasurat la un hotel din statiunea Mamaia, ca turistii care vor veni in acest sezon pe litoral vor beneficia de aceleasi tarife ca si anul trecut. “O camera in varf de sezon, prin agentie, la un hotel de trei stele in Mamaia costa 200 de lei, cu mic dejun inclus. De asemenea, copiii de pana la cinci ani au gratuitate la cazare si mic dejun, iar cei de la cinci la zece ani platesc jumatate din valoarea micului dejun”, a afirmat Bucovala. El a spus ca s-a inregistrat o crestere cu 7 la suta la vanzarea pachetelor turistice pana la data de 1 martie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita programului “Inscrieri timpurii”. Astfel, cei care aleg sa petreaca un sejur pe litoral prin intermediul acestui program beneficiaza de tarife cu pana la 30 la suta mai mici decat in mod normal, ei urmand sa achite integral pachetul de servicii pana la 31 martie, data incheierii programului “Inscrieri Timpurii”. Nicolae Bucovala a precizat ca programul ar putea fi prelungit cu inca o luna in cazul in care hotelierii si agentiile de turism vor hotari acest lucru.
Totodata, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia s-a declarat nemultumit de modul in care arata statiunile din sudul litoralului, unde lucrarile de igienizare nici macar nu au inceput. In schimb, la Mamaia lucrarile sunt aproape finalizate, iar hotelurile vor putea sa-si primeasca primii turisti din 19 aprilie, cand va avea loc deschiderea oficiala a sezonului estival. Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia sustine ca tarifele la cazare pe litoralul romanesc ar putea fi si mai mici in cazul in care s-ar reduce TVA-ul la pachetele turistice complete. El a spus ca la bulgari TVA-ul este de 7 la suta in domeniul turismului, iar costurile la utilitati sunt mai mici in tara vecina decat in tara noastra.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *