Tarife mai mari la ARR

Ministerul Transporturilor a majorat, in medie cu 13%, tarifele serviciilor prestate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), ce au intrat in vigoare la 29 decembrie 2008.
Astfel, tariful pentru eliberarea certificatului de transport in cont propriu, de marfa sau persoane, valabil cinci ani, costa mai mult cu 12,7 procente, respectiv 353 lei, in timp ce pentru eliberarea copiei conforme a licentei se vor plati 260 de lei, de la 230 de lei. Taxa pentru activitatile desfasurate de autogara, valabila cinci ani, a crescut cu 416 lei, ajungand la 3.546 lei. In ceea ce priveste avizarea programelor pentru scolile de conducatori auto, aceasta a fost majorata de la 73 lei, la 82 de lei pentru fiecare categorie sau subcategorie (+12,3%).
Modificarea, inclusa intr-un ordin al fostului ministru Ludovic Orban, a trezit nemultumire in randul transportatorilor. Acestia solicita anularea noilor taxe, pe motiv ca au fost stabilite fara consultarea in prealabil a patronatelor, si ameninta ca, daca revendicarea lor va fi ignorata, vor declansa proteste si chiar vor actiona ministerul in instanta.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *