decembrie 2, 2022

Tariceanu, desemnat candidatul ALDE la prezidentiale

Liderul ALDE intra oficial in cursa pentru Palatul Cotroceni si va fi un contracandidat pentru PSD

rn

ALDE a votat, miercuri, în sedintele forurilor statutare, ca liderul partidului Calin Popescu Tariceanu sa fie candidatul la prezidentiale, decizia fiind luata în unanimitate.
Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca va candida la prezidentiale din partea ALDE, decizia social-democratilor de a avea un candidat propriu fiind o dezamagire. El a adaugat ca PSD îsi propune sa ajunga în turul doi, însa nu sa si câstige un mandat la Cotroceni.
"Le multumesc foarte mult colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. In ultimele zile toata scena politica a fost invadata de informatii referitoare la candidaturi, necandidaturi, aliante, etc. Dupa cum stiti a existat o veche discutie în cadrul coalitiei referitor la desemnarea unui candidat comun, care ar fi trebuit desemnat pe baza unor date obiective, rezultate sociologice adica. Rezultatele indica date foarte clare peste 80% cred ca ar trebui o candidatura comuna care sa fie legata de persoana mea. Din pacate, însa la discutiile cu cei din PSD si cu doamna Dancila, am primit acelasi raspuns la aceste argumente si anume ca PSD e un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat. A nu avea propriul candidat nu înseamna ca partidul e mai mic. Cred ca prin PSD bântuie un aer defetist, adica îsi propun mult prea putin, nu îsi pun problema de a câstiga alegerile", a declarat Calin Popescu Tariceanu, în Parlament, dupa sedinta ALDE în care a fost desemnat prezidentiabilul partidului.

rn

El a afirmat ca decizia PSD de a avea prezidentiabil propriu, în persoana Vioricai Dancila, e o dezamagire.
"I-am spus doamnei Dancila ca acest lucru se poate face printr-o coalitie în trei. Am discutat acest lucru cu domnul Ponta si el a fost de acord sa sustina o candidatura din trei partide. Din pacate, PSD un îsi doreste acest lucru. Am avut de multa vreme informatii ca se pregateste aceasta candidatura. Prin urmare, pentru mine si colegii mei nu e o surpriza, dar e o dezamagire ca s-a luat aceasta decizie, si anume ca va urma o competitie electorala", a adaugat Tariceanu.

rn

Liderul ALDE a sustinut ca PSD nu mai crede în câstigarea alegerilor prezidentiale

rn

"Parerea noastra e ca PSD nu mai crede ca actuala conducere a partidului considera câstigarea alegerilor prezidentiale ca un obiect realizabil si parerile noastre se despart aici, încât eu cred ca avem capacitatea sa îl înfrângem pe actualul presedinte. Nu cred ca actualul presedinte mai merita sa I se acorde al doilea mandat. A devenit un activit în vesta rosie la manifestarile din strada, a închis ochii la abuzurile procurorilor, nu a promovat România în cadrul Consiliului European", a subliniat Tariceanu.

rn

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca faptul ca va candida din partea ALDE, separat de PSD, la alegerile prezidentiale nu înseamna ca se va rupe coalitia de guvernare. El a precizat ca ar fi oportuna venirea la guvernare si a Pro România.

rn

"Vom continua sa ramânem parteneri corecti. Candidatura separata nu înseamna o rupere a coalitiei de guvernare. Voi face o campanie corecta, voi acord respect doamnei Dancila, asa cum acord respect si celorlalti contracandidati, dar asta nu înseamna ca nu voi vorbi despre lipsurile, defectele contracandidatilor mei", a declarat Calin Popescu Tariceanu, miercuri la Parlament.
Vicepresedintii ALDE, Varujan Vosganian si Andrei Gerea, au criticat alegerea Vioricai Dancila ca prezidentiabil al PSD. Vosganian a spus ca este mirat de faptul ca Dancila vorbeste despre responsabilitate, în conditiile în care PSD a încalcat procedura desemnarii prezidentiabilului. In opinia deputatului ALDE, Viorica Dancila a intrat într-o competitie pentru prezidentiale fara a fi legitimita de vreun sondaj de opinie. Varujan Vosganian a adaugat ca guvernarea va merge mai departe, însa partidul si-a pierdut încrederea în partenerul de coalitie.

rn

ALDE ramane la guvernare sa "bage bete in roate" PSD-ului

rn

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca mai multi colegi sunt nemultumiti de raporturile din coalitia de guvernare, precizând ca în cazul în care Viorica Dancila nu va avea o discutie cu ALDE despre rectificarea bugetara, partidul pe care îl conduce nu o va vota.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *