octombrie 3, 2022

Târg Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii

Biblioteca Județeană „I. S. Bădescu” Sălaj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Asociația Culturală „Familia Română” și Fundația Progress organizează vineri, 5 noiembrie, între orele 11:00-13:00, online pe platforma ZOOM, Târgul Regional de Știință și Tehnologie pentru Copii, CODE Kids Fest Maramureș – Sălaj 2021.

Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 3500 de copii, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Proiectul CODE Kids se desfășoară în prezent în cluburi de programare din 27 județe ale României și din localități rurale din Republica Moldova. 

Vor putea fi vizionate opt proiecte inedite, din sfera științei și a tehnologiei, create de membrii cluburilor de programare CODE Kids din biblioteci publice ale județelor Maramureș și Sălaj.

Județul nostru este reprezentat la competiție de clubul „Juniorii IT” din Zalău.

„În județul Sălaj am dat startul acestui proiect în anul 2017, ca proiect pilot pentru șase biblioteci comunale, iar din anul 2018 avem Cluburi CODE Kids și în biblioteca județeană. Proiectul se întinde pentru fiecare echipă, pe o perioadă de doi ani, respectiv primul an de începători, iar al doilea se consideră ca fiind avansați. Proiectul se încheie cu Târgul de Știință și Tehnologie, în care copiii își prezintă proiectele implementate în cadrul clubului, în cei doi ani de activitate. Aici avem ocazia să evaluăm activitatea cluburilor și să remarcăm evoluția copiilor în ceea ce privește partea de programare”, spune Mariana Marian, manager al Bibliotecii Județene Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.