”Țara Silvaniei” are un nou președinte și un Consiliu Director

Crama Fort Silvan din Camăr a găzduit vineri, 10 iunie, ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Țara Silvaniei”, în cadrul evenimentului fiind ales noul președinte al Asociației.

Potrivit informării Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu a fost propus în funcția de președinte de către reprezentantul Municipiului Zalău, fiind votat în unanimitate în cadrul ședinței Adunării Generale a ADI.

La ședință au participat reprezentanți din 53 de unități administrativ-teritoriale dintre cele 57 membre ale ADI ”Țara Silvaniei”. În cadrul aceleași întâlniri a fost ales și noul Consiliu Director al Asociației, din care vor face parte președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert-István, secretarul general al județului, Cosmin-Radu Vlaicu, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, și primarul comunei Bălan, Daniel Pop.

“M-a bucurat participarea masivă la această ședință a membrilor A D I Țara Silvaniei și le mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere. Indiferent de culoarea politică, toți avem același obiectiv: valorificarea potențialului cultural, turistic și economic al județului Sălaj, în interesul sălăjenilor. Am convingerea că prin implicare și efort comun, vom reuși ceea ce ne-am propus”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Vă reamintim că, la începutul acestui an, A.D.I. “Țara Silvaniei” a intrat într-un nou capitol de dezvoltare, cu o structură mult mai numeroasă.

Credit foto: Consiliul Județean Sălaj

Dacă la finele anului 2021 Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Țara Silvaniei” avea în componența sa 11 UAT-uri (Consiliul Județean Sălaj și încă 10 primării), luna martie a adus o schimbare esențială în etapa de consolidare a cooperării la nivel județean, după cum spuneau reprezentanții organizației.

În urma discuțiilor și propunerilor bazate pe o strategie de dezvoltare și promovare a întreg teritoriului județului Sălaj, reprezentanții a 46 de UAT-uri din Sălaj au aderat prin Hotărâri de Consiliu Local  la A.D.I. “Țara Silvaniei”. În prezent, Asociația are în componența sa 57 din cele 61 de UAT-uri din județul Sălaj.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Țara Silvaniei” reprezintă o platformă de cooperare între toți membrii asociați, în scopul valorificării patrimoniului local sau regional, a dezvoltării sustenabile a comunităților și a promovării tuturor resurselor materiale sau imateriale. Fundamentul principal este de a consolida dezvoltarea comunităților locale în baza oportunităților identificate, dar și de soluționare a nevoilor stringente din teritoriu.

Aceste proceduri reprezintă un proces de extindere și de dezvoltare a propunerilor de acțiune la nivelul fiecărui UAT membru, de stabilire a unor priorități comune și, în cele din urmă, rezultate cu un coeficient de succes crescut.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.