Tânărul din Șimleu reținut pentru tâlhărie rămâne în arest preventiv

Marți, 8 noiembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 18 ani, din Șimleu Silvaniei, bănuit de tâlhărie calificată. În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

Vă reamintim că, în noaptea de luni spre marți, tânărul în cauză ar fi bătut și deposedat de un telefon mobil pe un adolescent de 15 ani, din Zalău, în zona benzinăriei de pe strada Simion Bărnuțiu din municipiu. Adolescentul tâlhărit a sesizat direct de un echipaj de jandarmi care au identificat și depistat în scurt timp persoana bănuită de comiterea faptei.

Telefonul mobil a fost recuperat și restituit persoanei prejudiciate, iar cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, care, în urma probatoriului administrat, au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de persoana bănuită de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sălaj, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *