septembrie 24, 2023

Tânărul care a omorât în bătaie un bărbat din Mal, arestat preventiv

0

Tânărul de 23 de ani, din localitatea Mal, care a bătut un consătean până l-a lăsat fără suflare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul Sălaj a admis cererea formulată de procurori și a respins solicitarea inculpatului, care și-a angajat un avocat, de a primi arest la domiciliu.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. (…) dispune, pe o durată de 30 de zile, de la data de 29.12.2022 până la data de 27.01.2023 inclusiv, arestarea preventivă a inculpatului C.R.F., cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de omor,(…) se emite mandat de arestare preventivă. Respinge cererile de respingere a propunerii de arestare preventivă sau de luare a măsurii arestului la domiciliu față de inculpat. (…) cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul beneficiază de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, a decis instanța sălăjeană.
Fapta s-a petrecut în localitatea Mal, în 27 decembrie, în gospodăria bunicii tânărului, și ar fi fost generată, spun anchetatorii, de faptul că autorul era nemulțumit că victima, găzduită în casa bunicii sale, nu ar fi ajutat-o pe aceasta cu treburile casnice, însă consuma frecvent băuturi alcoolice.

Potrivit concluziilor preliminare formulate de medicii legiști, moartea bărbatului a fost una violentă, cauzată de hemoragia internă survenită ca urmare a unui traumatism toraco-abdominal, cu fracturi costale bilaterale, rupturi pleuro-pulmonare bilaterale și rupturi ale ficatului. Între leziunile traumatice și decesul victimei I.T. există legătură de cauzalitate, au stabilit aceștia.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual penal de administare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut