septembrie 28, 2023

Tânără bolnavă de COVID-19, învingătoare în lupta cu moartea

1

Povestea unei tinere de 30 de ani din Sălaj, infectată cu COVID-19 și ajunsă în stare critică la Cluj de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, a fost făcută publică de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Tânăra a stat mai bine de o lună de zile la Terapie Intensivă, cu numeroase complicații provocate de coronavirus. Povestea este una cu final fericit.

Am aflat de la reprezentanții unității sanitare că medicii de pe secția ATI a spitalului din Cluj s-au luptat timp de o lună să salveze pacienta infectată cu COVID-19.

„Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine” – sunt primele cuvinte pe care pacienta noastră, Tunde Eva Jako, le-a auzit când se trezea după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică, petrecute în Secția ATI COVID a spitalului. Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost fost internată în urma unor complicații grave (insuficiență respiratorie acută, pneumonie SARS-COV-2 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%), survenite în infecția COVID-19. Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de colegii noștri din secția de Terapie Intensivă. A fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, iar în urma eforturilor echipei noastre de la ATI pacienta a avut o evoluție favorabilă”, spun reprezentanții unității spitalicești.

Recuperarea a fost una anevoioasă, tânăra fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, petrecând o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2.

“Cu siguranță, colegii noștri de la ATI sunt cei care, fără ezitare, au fost mereu în prima linie, de la începutul pandemiei. Le admirăm curajul, puterea de muncă și credința neclintită că întotdeauna există speranță, oricât de sumbre ar părea lucrurile”, este mesajul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

1 thought on “Tânără bolnavă de COVID-19, învingătoare în lupta cu moartea

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut