Tânăr din Zalău, cultivator de canabis la Bobota

Tânăr din Zalău, cultivator de canabis la Bobota

Un tânăr de 25 de ani, din Zalău, este cercetat de procurorii DIICOT pentru trafic și deținere de droguri de risc, după ce în grădina unei locuințe pe care o deține în comuna Bobota au fost descoperite mai multe plante de canabis.

În 26 septembrie, procurorii DIICOT au efectuat două percheziții imobiliare, una la Zalău și una la Bobota. La Zalău, anchetatorii au găsit în locuința tânărului două grindere (dispozitiv folosit pentru mărunțirea frunzelor de canabis), iar la Bobota, pe terenul aferent locuinței, patru plante de canabis, care urmează a fi expertizate.

Surse neoficiale spun că zălăuanul de 25 de ani era cunoscut ca și consumator de droguri, iar semințele de canabis folosite pentru cultivarea plantelor le-ar fi cumpărat online, de pe site-uri de profil.

La DIICOT Sălaj au ajuns, marți, cu mandat de aducere, încă 3 persoane, în calitate de martori.

Potrivit DIICOT, din cercetările efectuate rezultă că suspectul a comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis cu  sume cuprinse între 50 și 100 lei.

Acțiunea procurorilor a beneficiat de sprijinul polițiștilor și jandarmilor.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *