septembrie 21, 2023

Talharii şi hoţii care au speriat Sălajul sunt liberi

0

Din cele şapte cazuri de talhărie şi furt care au zguduit anul acesta Sălajul, doar intr-unul făptaşii au fost pedepsiţi.
In primele zece luni ale acestui an, judeţul Sălaj a fost zguduit de mai multe cazuri de talhărie şi furt, unele dintre ele sunt in premieră pentru poliţiştii sălăjeni. După ce am inceput anul in forţă cu două talhării, una la restaurantul 7 seri” şi una la cabinetul doctoriţei Bogdan, au urmat cei cinci poliţişti TF din Jibou arestaţi pentru furt de motorină, concuraţi indeaproape de cotrabandiştii de ţigări şi spărgătorul bijuteriei Sempati. Dacă o parte din cazuri au fost rezolvate de către poliţişti, instanţa a dejucat planurile oamenilor legii şi i-a eliberat pe presupuşii infractori. Multe din infracţiuni sunt insă cu autor necunoscut deocamdată.

Poliţiştii TF de la Jibou sunt mutaţi discplinar la Dej şi Baia Mare
Arestaţi in 2 iunie pentru furt de motorină din depoul CFR Jibou şi din locomotivele care tranzitau gara de pe Valea Someşului, cei cinci poliţişti din cadrul Postului de Poliţiei Transporturi Feroviare Jibou au scăpat deocamdată basma curată şi conform unor surse din cadrul CFR Călători, doi dintre aceştia au fost mutaţi disciplinar la Dej, iar ceilalţi trei la Baia Mare. De asemenea, cei cinci muncitori CFR, arestaţi in acelaşi dosar pentru furt de motorină, şi-au ocupat funcţiile deţinute inainte de arestare. Din rechizitoriul procurorilor se arată că ^in perioada februarie-mai 2010, inculpaţii au sustras in mod repetat motorină şi ulei din locomotive şi din Staţia de alimentare din cadrul Depoului Jibou. Cinci dintre inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Jibou, au pretins şi au primit in mod repetat de la mecanicii de locomotivă motorină pentru a nu-şi indeplini atribuţiile de serviciu, respectiv a nu constata infracţiunile săvarşite de către inculpaţi. După ce au fost arestaţi preventiv aproape două luni de zile, la sfarşitul lunii iulie, Curtea de Apel Cluj a decis casarea hotărarii Tribunalului Sălaj prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive cu incă 30 de zile pentru cinci poliţişti TF şi şase angajaţi CFR Jibou.
Angajaţii Nera Star – amprentaţi in cazul furtului de bijuterii de la Sempati
Din primele cercetări ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, in cazul furtului celor peste două kilograme de bijuterii de la o societate comercială din complexul Silvania reiese faptul că principalii suspecţi sunt angajaţii firmei de pază Nera Star şi angajaţii bijuteriei. In zilele ce au urmat furtului toţi agenţii de pază ai Nera Star care au asigurat securitatea complexului, chiar şi cei care nu mai sunt in prezent angajaţi ai firmei, au fost duşi la Poliţie pentru amprentare şi fotografiere. Suspect este faptul că alarma complexului comercial Silvania care acţionează cu senzori in trei puncte nu a fost activată şi este posibil ca autorul furtului să fi ştiut de modul in care acţionează alarma din ma-gazin. Un alt semn de intrebare il ridică amplasamentul bijuteriilor. In mod normal acestea trebuiau să fie depozitate peste noapte intr-un seif, insă se pare că au fost puse “la vedere”.

“Pistolarii” care au jefuit-o pe doctoriţa Bogdan sunt de negăsit
Tot in libertate se află şi talharii care au jefuit-o pe doctoriţa Bogdan cu un pistol de jucărie. Ca şi in cazul Time Out, poliţiştii efectuează cercetări in vederea stabilirii făptuitorilor. Doi indivizi mascaţi au atacat un cabinetul medical al doctoriţei Bogdan in data de 20 ianuare, jefuind personalul, un medic şi două asistente, sub ameninţarea unui pistol de jucărie. “Prin folosirea violenţei şi ameninţări cu un pistol negru de jucărie le-a sustras celor trei femei genţile, in care se aflau 3.000 de lei şi obiecte personale”, a declarat la vremea respectivă purtătorul de cuvant al IPJ Sălaj.

Hoţii de la Time Out sunt in libertate
Hoţul care a furat restaurantul Time-Out se plimbă in libertate, poliţia făcand in continuare cercetări pentru găsirea lui. In noaptea de 16 august, in restaurantul Time-Out a pătruns o persoană care a sustras 2500 de lei. Hoţul a profitat de faptul că unitatea nu era supravegheată cu camere video şi a pătruns in local prin bucătarie. Persoana nu a fost interesată decat de banii care se aflau in local, cu toate că la vedere se mai aflau şi alte bunuri, care n-au prezentat interes pentru hoţ.

Contrabandiştii de ţigări au scăpat de arest
După şase luni de muncă ale poliţiştilor şi procurorilor sălăjeni, Tribunalul Sălaj a respins luni recursul formulat de către Parchetul de pe langă Judecătoria Jibou după ce instanţa jibouană a decis ca cele şapte persoane prinse de către poliţiştii sălăjeni că făceau contrabandă de ţigări să nu fie arestate preventiv, ci judecate in stare de libertate. “Dosarul se află in momentul de faţă in faza de urmărire penală, urmand să se aducă noi probe pentru faptele incriminatoare deoarece cei şapte sunt suspecţi de săvarşirea anumitor infracţiuni”, a declarat pentru Graiul Sălajului Balazs Arpad, purtătorul de cuvant al Tribunalului Sălaj. In data de 6 octombrie politiştii sălăjeni au confiscat 127.436 de pachete de ţigări de contrabandă, in urma a 23 de percheziţii domiciliare organizate pe raza judeţelor Sălaj, Satu Mare şi Ma ramureş. De asemenea poliţiştii au mai reţinut trei autoturisme, 649 de litri de alcool, un pistol cu aer comprimat şi o sabie ninja, iar şapte persoane care se ocupau de contrabandă cu ţigări au fost arestate 24 de ore de către procurorii sălăjeni.

Hoţul de la BCR Jibou se dă nebun?
Un angajat al Agenţiei Jibou a Băncii Comerciale Romane a sustras din conturile mai multor clienţi ai băncii aproximativ 50 de mii de euro. Se pare că angajatul băncii ar fi “operat” incă din 2009, insă clienţii băncii au depistat doar săptămana trecută că şi-au pierdut economiile de-o viaţă, după ce unul dintre clienţi a reclamat conducerea băncii că i-au dispărut banii din cont. In momentul de faţă angaja tul este cercetat pentru săvarşirea infracţiunii de delapidare şi conform unor surse, pentru a scăpa de pedeapsa cu inchisoarea, acesta caută tot felul de tertipuri legale pentru a se constata că nu a fost in toate facultăţile mintale cand a sustras banii clienţilor. Mai exact spus, vrea să pară nebun.

Talharii de la “7 seri” au ajuns după gratii
In cazul infracţiunii de la restaurantul “7 seri”, toate cele cinci persoane participante la talhărie, dintre care trei autori şi doi complici, au fost prinse de către poliţişti la numai 15 minute după ce a avut loc evenimentul, datorită vigilenţei de care a dat dovadă un elev al şcolii de poliţie care trecea din intamplare pe langă restaurant la cateva clipe după comiterea jafului. “Autorii au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv 29 de zile, dintre aceştia doi au primit o pedeapsă cu executare, iar unul cu suspendare. Complicii sunt cercetaţi in stare de libertate, iar prejudiciul a fost recuperat in totalitate”, ne-a declarat Maria Cristea, purtătorul de cuvant al IPJ Sălaj. Inarmaţi cu cuţite, bate de baseball şi cagule, trei tineri din Zalău au jefuit restaurantul “7 seri”, in dimineaţa zilei de 18 ianuarie. Aceştia au intrerupt curentul de la reţeaua clădirii, au intrat in restaurant şi au obligat-o pe barmaniţă să le dea toţi banii din casă. De asemenea, două persoane care se aflau in acel moment in local au fost legate, batute, li s-au luat telefoanele mobile şi banii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut