A evadat din… baia arestului
Un detinut originar din judetul Salaj, Iosif Florian Nicoriciu, de 34 de ani, a evadat marti seara din arestul Inspectoratului de Politie Judetean Maramures. Salajeanul nu a plecat singur din arest, ci insotit de un alt detinut, Danut Bolos, din Baia Mare. Grav este faptul ca Nicoriciu si Bolos, ambii cercetati pentru furt si talharie, au disparut chiar de sub nasul politistilor care nu i-au supravegheat corespunzator.
Primele cercetari au relevat ca in jurul orei 21.00 cei doi au solicitat agentilor de politie sa-i conduca la camera de baie pentru a-si spala hainele. Ei au fost supravegheati de un politist prin vizeta usii de acces, iar dupa cateva minute agentul a descoperit cu stupoare ca cei doi nu mai sunt in incapere. „S-a constatat ca arestatii au fortat grilajul metalic de la geam si astfel au parasit camera de baie. Imediat a fost alarmat efectivul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures si au fost anuntate structurile Ministerului Administratiei si Internelor din judet precum si inspectoratele de politie din judetele vecine si politia de frontiera”, se precizeaza intr-un comunicat postat pe site-ul IPJ Maramures.
Cercetat pentru mai multe talharii
Conform datelor primite de la purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Nadia Serban, Iosif Nicoriciu s-a nascut in 15 februarie 1975, in municipiul Hunedoara, iar acum locuieste impreuna cu parintii in localitatea salajeana Letca. „Din 1994 si pana in 2009, Nicoriciu a fost condamnat pentru mai multe infractiuni, in special spargeri de locuinte si talharii, comise atat pe raza judetului Salaj cat si in Maramures si Cluj”, a precizat Nadia Serban. Potrivit declaratiilor ei, politistii salajeni au luat toate masurile necesare pentru prinderea evadatului, monitorizand, cu atentie, atat domiciliul cat si fostul anturaj prin care „se invartea” talharul inainte sa fie prins si trimis dupa gratii.
Politisti „adormiti” vor fi anchetati
La nivelul IPJ Maramures s-a constituit un centru operativ de comanda care coordoneaza toate activitatile desfasurate in vederea prinderii evadatilor. „De asemenea, s-a dispus efectuarea unei anchete interne, pentru a se stabili daca politistii care efectuau supravegherea arestului au respectat intru totul procedurile prevazute de lege”, se precizeaza in comunicatul politiei din Maramures.