Tadici: Radu Voina ar trebui sa ramana antrenorul nationalei feminine

Fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Tadici, a declarat, luni, cu ocazia Adunarii Generale a Federatiei Romane de Handbal, ca actualul tehnician al primei reprezentative feminine, Radu Voina, ar trebui sa ramana in functie pana ii expira contractul.
“Din punctul meu de vedere, Radu Voina ar trebui sa-si incheie mandatul de patru ani pe care il are. In acest moment, eu nu iau in calcul varianta de a pregati echipa nationala. Am si niste motive obiective, care sunt mai putin importante acum. Sper ca noul Consiliu de Administratie sa ia masura cea mai corecta, intrucat nu e loc de experimente. Fondul de jucatori de valoare ridicata e destul de restrans. Pentru orice antrenor trebuie sa fie o onoare sa pregateasca nationala tarii sale, indiferent de nivelul la care e, juniori sau seniori. Daca vor fi argumente serioase si se pleaca pe baze solide, pot pregati si echipa de junioare sau tineret, ca sa pot ajuta mai mult de la acest nivel”, a spus Tadici.
Gheorghe Tadici a afirmat ca atitudinea intregii delegatii a Romaniei care a participat la Campionatul Mondial din China a facut sa nu se obtina nicio medalie. “Exigenta nu poate fi confundata cu duritatea si dictatura decat la noi. Stiu sigur ca 75 sau 80 la suta din lotul care a fost in China mi-a trimis sms-uri acum, de Craciun. Jucatoarele cred ca s-au lamurit acum ca trebuie sa muncesti, sa suferi pe teren, pentru ca altfel nu se poate face performanta. In China cred ca a fost vorba de atitudinea intregii delegatii de acolo. Nu cred ca i se poate imputa doar antrenorului, pentru ca fiecare tehnician isi doreste sa obtina rezultate cat mai bune. Intotdeauna antrenorul principal e cel care plateste. Mi s-a intamplat si mie dupa Jocurile Olimpice. Am mai avut si un esec vizavi de Campionatul European din 2006. E clar ca echipa Romaniei a avut cea mai mare experienta la acest Campionat Mondial si era o echipa de medalii”, a adaugat Tadici.
Fostul selectioner considera ca o problema in handbalul romanesc este reprezentata de amenzile dictate de catre Comisia de Disciplina a FRH la nivelul copiilor si juniorilor. “Problema este la nivelul copiilor si juniorilor. Nu trebuie sa ii amendam pe profesorii de la cluburile scolare, asa cum s-a intamplat pana acum, pentru ca e inadmisibil ca antrenorii si copiii sa plateasca 18.700 de lei amenzi pentru a rezolva problema extrabugetara la nivelul federatiei. S-au pierdut foarte multi copii, din cauza conditiilor precare de pregatire. De unde sa plateasca parintii asemenea amenzi de 500, 800 sau 1.000 de lei”, a subliniat Tadici.
Gheorghe Tadici a precizat ca l-a votat pentru functia de presedinte al FRH pe Cristian Gatu. “L-am votat pe Cristian Gatu. Am spus-o dinainte. Cei care l-au votat au tinut cont de faptul ca au fost rezultate bune, atat la baieti, cat si la fete. Baietii s-au calificat dupa 13 ani la un Campionat Mondial, iar fetele au obtinut, in acest mandat, o medalie de argint si un loc patru la mondiale. Consider ca este alegerea corecta”, a conchis Tadici.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *