Szilágyi Róbert István: Se reabilitează drumul județean care face legătura cu Satu Mare

0
372

Vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Szilágyi Róbert István (UDMR), anunță pe pagina sa de Facebook reabilitarea a 24 km de drum județean, care face legătura cu județul Satu Mare. Este vorba de DJ 109P, de la DN 1H prin Halmășd, Cerâșa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi, Camăr, până la limita cu județul Satu Mare.

”Consiliul Județean Sălaj a adoptat indicatorii tehnico-economici necesari pentru reabilitarea tronsonului de drum spre județul Satu Mare, în baza cărora putem începe proiectarea și execuția lucrărilor de refacere a drumului. Tronsonul de drum are aproape 24 km lungime, iar valoarea totală a investiției depășește 100 milioane lei. Investiția va crește mult nivelul de trai al zonei, va facilita transportul, va reduce riscurile de accidente și va reduce timpul de călătorie spre județul vecin”, arată vicepreședintele CJ Sălaj, Szilágyi Róbert István.

Decizia a fost luată în ultima ședință de Consiliu Județean și a fost precedată de elaborarea documentației tehnice – faza DALI. Conform celor prezentate în documentația tehnică (faza DALI), starea tehnică a drumului este mediocră și nu asigură nivelul de serviciu pentru utilizatori, conform normativelor în vigoare privind cerințele tehnice de calitate legate de cerințele utilizatorilor.

”Pentru a răspunde nevoilor actuale de trafic și pentru a remedia deficiențele constatate pe acest sector de drum se impugn lucrări de reabilitare și consolidare la sistemul rutier, acostamente, podețe, sistemul de scurgere a apelor, sistemul de semnalizare rutieră, ziduri de sprijin și înlocuirea a cinci poduri cu unele noi”, se arată în referatul de aprobare a proiectului, semnat de președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Valoarea totală a investiției aprobată de Consiliul Județean este de aproape 105 milioane de lei (TVA inclus).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.