Sute de zălăuani au semnat petiția națională impotriva guvernului Grindeanu

Sute de zălăuani au semnat petiția  națională impotriva guvernului Grindeanu

Peste 400 de zălăuani au semnat petiția națională împotriva OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal. Petiția a fost semnată în doar o zi de peste 120.000 de români.
”Miercuri, 1 februarie 2017, președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea în care solicită abrogarea Ordonanței de urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală. Subsemnații, semnatari ai acestei petiții, dorim ca această Ordonanță să fie retrasă, astfel încât să nu producă nici un efect. În acest sens, susținem demersul președintelui României, menționat mai sus, precum și pe cel al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, dl Augustin Lazăr, care a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București – Sectia de contencios stop_coloana administrativ suspendarea și anularea Ordonantei de Urgentă nr. 13/2017. De asemenea, susținem orice alte măsuri legale de natură a anula această ordonanță, pentru a se reveni la situația de fapt și de drept de dinainte de adoptarea ei”, se arată în textul petiției.
PSD Sălaj îi îndeamnă în schimb pe facebook pe sălăjeni să semneze petiția de susținere a guvernului PSD condus de Sorin Grindeanu, al cărei text spune că ”PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv” și că ”în această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției”.
Petiția a fost semantă de doar 47.000 de români, față de cei 120.000 de români care au semnat împotriva Guvernului.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *