Sute de tineri au depus cereri pentru un apartament ANL

Receptia la primele 6 blocuri ANL din cartierul “Viitorul” din municipiul Zalau va avea loc in aceasta primavara, desi lucrarile trebuiau definitivate pana la finele lunii februarie. “Termenul de finalizare s-a decalat pAna la inceputul lunii aprilie, ca urmare a sistarii lucrarilor in 22 decembrie, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile”, ne-a declarat Manuela Ghiurutan, purtator de cuvant al Primariei Zalau.
Potrivit declaratiilor sale, pana la sfarsitul lunii decembrie 2008, la Directia Patrimoniu erau depuse 650 de cereri pentru locuinte ANL, iar acesti solicitanti (care si-au depus dosarul pana la 1 ianuarie 2009) vor avea prioritate la noile apartamente.
“Pana in 28 februarie 2009, persoanele care solicita locuinta trebuie sa depuna dosarele complete sau sa le actualizeze daca este cazul, iar Comisia de Analiza, va evalua dosarele si va oferi un punctaj pentru acestea, lista finala urmand a fi supusa aprobarii Consiliului Local”, a mai spus Manuela Ghiurutan.
In cele 6 blocuri ANL vor fi 90 de unitati locative, iar proiectul pentru infiintarea cartierului Viitorul va continua si in acest an prin construirea a inca 6 noi imobile.
Aproape de finalizare sunt si lucrarile de la blocul ANL din orasul Simleul Silvaniei, de pe strada Mihail Sadoveanu (in apropierea unitatii militare). Potrivit proiectului, pe aceasta strada, simleuanii vor avea la dispozitie, in aceasta primavara, 24 de apartamente, din care 12 apartamente vor fi cu o camera, iar alte 12 cu doua camere. Primarul Septimiu Turcas ne-a declarat ca, pana in momentul de fata, aproximativ 90 de familii tinere au depus cereri pentru a obtine o locuinta in blocul ANL.
Primaria Simleu Silvaniei a mai obtinut o finantare de 2,488 de milioane de lei de la ANL, la finalul anului trecut, pentru construirea unui noi bloc. Imobilul va fi ridicat pe strada Stadion si va avea 12 locuinte, din care noua vor fi cu doua camere (suprafata de 55 de metri patrati), iar doua locuinte vor avea o singura camera, cu suprafa de 41 de metri patrati). Ca si in cazul precedent, aportul administratiei locale se va regasi in realizarea accesului in zona si in introducerea retelelor de utilitati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut