Campania socio-umanitară ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, derulată de mai multe unități de învățământ din județ, a dus un strop de bucurie și energie unor copii și adulți din familii monoparentale, din casele de tip familial și din cămine de vârstnici.

Spre exemplu, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 din Zalău au reușit să adune nu mai puțin de 237 de kilograme de fructe și 175 de kilograme de legume.

Personalul didactic și conducerea Grădiniței au ținut să mulțumească părinților pentru impresionanta cantitate de fructe și legume, acestea fiind donate unor familii monoparentale și copiilor din casele de tip familial din subordinea Complexului de Servicii Sociale Nr. 2 Zalău.

”În cadrul campaniei socio-umanitare <Săptămâna legumelor și a fructelor donate>, organizată de CJRAE Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, preșcolarii noștri au învățat valori umanitare de bunătate, ajutor și solidaritate. Le mulțumim părinților pentru faptul că au încurajat copiii și ne-au sprijinit în desfășurarea acestei campanii umanitare!”, a transmis Alina Maxim, directorul unității de învățământ.

Un alt exemplu este al elevilor Școlii Gimnaziale Nr.1 Lozna, care au donat legume și fructe pentru vârstnicii cazați în Centrul pentru îngrijire Agape de la Tihău.

”În societatea românească  sunt numeroase familii aflate în dificultate, numeroși copii care au diferite nevoi pe care familia nu le poate satisface. Prezentarea acestor situații elevilor, implicarea lor în ajutorarea acestor copii nevoiași ajută mult la dezvoltarea abilitatilor sociale de solidaritate și unitate. Învățându-i să dăruiască îi învățăm să fie mai înțelegători, mai buni, îi ajutăm să simtă acea emoție specială de <a fi folositor>. Drept urmare, în cadrul Săptămânii legumelor și fructelor donate s-au desfășurat activități de mare amploare în 25 de unități școlare sub îndrumarea consilierilor școlari. Obiectivele acestor acțiuni sunt formarea spiritului civic, sensibilizarea copiilor cu privire la nevoile celorlalți”, spun inițiatorii Strategiei Națională de Acțiune Comunitară.