Sute de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

2
251

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali continuă activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în special în zonele aglomerate, dar şi în mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor organizate în perioada 31 decembrie 2020-3 ianuarie 2021, structurile cu atribuții de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie în toate spaţiile publice închise/deschise.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, în acest interval au fost verificate 226 societăți comerciale, 466 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 2.723 persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 158 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 46.750 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali 17 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 3000 lei.

Jandarmii au aplicat și ei 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nepurtatea măștii de protecție și 8 pentru lipsa declarației. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 8.500 lei.

2 COMENTARII

  1. Daca legea scrie sa sari in fantana……probabil tu vei fi primul.Legile in general sunt sfidate pentru ca sunt facute la apelul bocancilor si pentru a usura buzunarul cetateanului.Sunt exceptii, sunt legi care chiar sunt pentru bunastarea societatii dar aceste legi sunt rare ca corbul alb.Din pacate legistlatia in vigoare facuta pentru fenomenul covid este de tot rasul, superficial, manipulat si plin cu contradictie.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.