Sute de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali continuă activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în special în zonele aglomerate, dar şi în mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În cadrul acţiunilor organizate în perioada 31 decembrie 2020-3 ianuarie 2021, structurile cu atribuții de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie în toate spaţiile publice închise/deschise.

În urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, în acest interval au fost verificate 226 societăți comerciale, 466 mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 2.723 persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 158 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 46.750 lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali 17 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 3000 lei.

Jandarmii au aplicat și ei 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nepurtatea măștii de protecție și 8 pentru lipsa declarației. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 8.500 lei.

2 thoughts on “Sute de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

  1. Daca legea scrie sa sari in fantana……probabil tu vei fi primul.Legile in general sunt sfidate pentru ca sunt facute la apelul bocancilor si pentru a usura buzunarul cetateanului.Sunt exceptii, sunt legi care chiar sunt pentru bunastarea societatii dar aceste legi sunt rare ca corbul alb.Din pacate legistlatia in vigoare facuta pentru fenomenul covid este de tot rasul, superficial, manipulat si plin cu contradictie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.