Superstiții culinare pentru noaptea de Anul Nou

1
251

Situația incertă și foarte complicată în care ne aflăm din cauza pandemiei de coronavirus va face ca anul acesta, de Revelion, să stăm acasă sau să fugim la țară sau la munte, la o cabană izolată.Și într-un caz și în altul, trebuie să știm din timp ce mâncăm și ce bem de Anul Nou.

În noaptea schimbării anului sunt câteva superstiții cu privire la ceea ce mâncăm sau bem. Există alimente despre care se spune că trebuie consumate de Anul Nou, pentru a atrage binele și sănătatea.

De exemplu, se spune că e bine să mâncăm pește ca și prim aliment pe care îl consumăm în noul an fiindcă că, „așa cum peștele înoată prin apă, așa vei înota și tu prin toate necazurile din anul următor”. Este valabil și pentru carnea de gâscă care te va ajuta să plutești peste probleme și să înaintezi spre țelul tău. Lăsând la o parte simbolistica, și carnea de pește și carnea de gâscă aduc numeroase beneficii nutriționale.

De Revelion trebuie să mănânci struguri și stafide pentru că simbolizează abundența financiară. Mănâncă dintr-un ciorchine de struguri, bob cu bob, și când ai ajuns la al doisprezecelea pune-ți o dorință legată de bani. De asemenea, este indicat să ai cât mai multe fructe rotunde în casă în noaptea dintre ani. Se spune că forma lor sferică este asociată cu infinitul și cu continuitatea. Dacă ai fructe rotunde pe masa de Anul Nou, se zice că îți sporești șansele de bunăstare și succes în perioada care urmează.

Nu este bine să consumăm pui de Revelion deoarece se pare că ne alungăm norocul. Puiul este o pasăre scurmătoare și legenda spune că „norocul se împrăștie așa cum scurmă puiul”. De aceea este bine ca pe masa de Revelion să avem pește, gâscă, porc sau curcan.

Pentru desert putem pregăti un tort sau prăjitura preferată. Indiferent de aromă, cremă sau gust, prăjitura festivă trebuie să fie cea care ne place cel mai mult. Nu exagerăm cu porțiile pentru a avea grijă de sănătate și siluetă.

Desfaceți șampania la 12.00 noaptea pentru a avea parte de belșug. Fie că alegi un vin spumant, frizant sau lejer, important e să bei paharul până la fund și toate dorințele pentru noul an se vor îndeplini.

Pentru ca Noul An să fie întâmpinat cu sănătate, bucurie și bogăție atât pe masă cât și în casă trebuie să ne creăm o atmosferă unică, de intensă trăire emoțională care, de cele mai multe ori, se va reflecta în realitatea noastră cotidiană, legând punți nevăzute între noi, dorințele, speranțele și idealurile noastre.

Intrarea în Noul An este cel mai favorabil moment pentru a face pace cu trecutul nostru și pentru a începe o nouă poveste…povestea noastră, a fiecăruia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.