Blocajul la care recurg marile magazine de retail in ceea ce priveşte produsele expuse, afectează producătorii romani şi duce la slăbirea economiei autohtone. Doi deputaţi de culori politice diferite au depus zilele trecute un proiect de lege privind obligarea supermarket-urilor să expună spre comercializare produse alimentare şi nealimentare autohtone şi locale in proporţie de zece la sută din spaţiile pe rafturi. Iniţiatorii proiectului au explicat că vor avea intaietate produsele locale, fabricate in judeţul respectiv, ceea ce cu siguranţă va incuraja micii producători. Ei speră ca proiectul să fie susţinut de Guvern, mai ales că ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără s-a arătat mulţumit de idee.
In Zalău sunt cinci supermarket-uri şi am fi bucuroşi ca pe rafturile lor să găsim ceapă de Pericei, branză de Crasna, roşii de Lozna, struguri de Şamşud şi nu doar usturoi din China, pepeni din Africa de Sud, ori căpşuni din Spania.
Proiectul de lege prevede şi amenzi pentru nerespectarea atribuirii unor rafturi speciale dedicate produselor autohtone, cuprinse intre 5.000 şi 10.000 de lei. Desigur, multor patroni de supermarket-uri nu o să le pice bine această idee şi vor opune rezistenţă, dar nici să punem pace cu stomacul nostru cu produse numai din afară nu-i o soluţie tocmai fericită.
Supermarket-urile obligate să expună produse autohtone
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...