septembrie 24, 2023

Bowl of chicken noodle soup

Un studiu realizat pe baza etichetelor produselor de tip supă la plic ce se regăsesc în magazinele din România scoate la iveală faptul că acestea conțin, pe lângă numeroși aditivi, o cantitate de sare aproape dublă comparativ cu cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

InfoCons a verificat 29 de supe la plic și a rezultat că 89,66% au în compoziție tăiței/paste cu un procent cuprins între 44.9% și 93% din compoziția totală a produsului, iar 44,83% au în compoziție legume deshidratate cu un procent cuprins între 2.2% și 28.5% din compoziția produsului.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție, la 62,07dintre produsele analizate s-au regăsit arome, fără a menționa dacă sunt arome naturale sau alte tipuri de arome. La 24,14% dintre produsele analizate s-au regăsit arome naturale, iar la 44,83% dintre ele s-au regăsit condimente, fără a se menționa care sunt acestea.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în supa la plic, 93,10% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari). 66,67% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamat de sodiu (E621), 66,67% au avut în componență carbonati de potasiu (E501), 55,55% conțineau carbonati de sodiu (E500), 51,85% conțineau guanilat disodic (E627), 51,85% dintre produsele studiate au avut în componență inozinat disodic (E631).

Cantitatea de sare raportată pe 100 grame de produs s-a situat între 7grame și 12,8 grame.

Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons, puteți afla numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate.

sursa foto: DivaHair

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut