Sunteți parte a visurilor lui Remus Opriș! Vă mulțumim!

Datorită vouă, miilor de sălăjeni care ați citit povestea lui Remus Opriș despre lupta pentru viață pe care o duce de câteva luni, atât în paginile Graiul Sălajului, pe rețelele de socializare sau ați aflat din alte surse, tânărul nostru erou se pregătește în aceste zile de operația de transplant de măduvă care-i va oferi o viață normală, după ce suma necesară intervenției și tratamentelor aproape a fost atinsă!

Remus, mama sa, Anca Opriș, toți cei apropiați lui, dar și noi, cei care am transmis mesajul, vă mulțumim sincer pentru implicarea financiară sau morală a fiecăruia dintre voi!

”Minunile se întâmplă dacă noi credem în ele. Le mulțumesc tuturor celor care au donat bani și care ne-au transmis susținerea lor. Este fenomenal să vedem cum unitatea și rugăciunile oamenilor poate să transforme visurile în realitate. Îi mulțumim lui Dumnezeu și medicilor care l-au îngrijit până acum pe Remus că analizele lui sunt bune, organismul lui este pregătit pentru intervenție. Sunt în Italia acum, la Remus, și de aici, de lângă el, vă mulțumim din suflet tuturor! Fără sprijinul vostru nu puteam face acest pas!”, spune Anca Opriș, salvatoarea vieții a mii de sălăjeni în calitatea sa de asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj și care oferă îngrijiri la domiciliu tuturor celor aflați în nevoie.

După cum ne spune Anca, intervenția chirurgicală a lui Remus va fi programată în curând, în funcție de recuperarea unor pacienți deja operați la cea mai mare clinică de hematologie din Europa, Clinica Sant’Orsola din Bologna, Italia. Următorul pe lista de transplant este chiar Remus, al cărui donator de măduvă a fost găsit în Israel, prin Registrul Internațional al Donatorilor, și are o compatibilitate de 99,9 la sută. Din 17 decembrie, de când Anca a reușit să îl ducă în Italia, tânărul nostru, proaspăt absolvent de liceu la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, a beneficiat de cele mai bune îngrijiri medicale. Iar Remus își va putea îndeplini visurile fiind în continuare, noi toți, alături de el și alături de fiecare om aflat în nevoie!

  Tineri din toate colțurile țării s-au unit pentru Remus

Am aflat de la mama lui Remus că încă nu se cunoaște exact suma de care au nevoie pentru toate cheltuielile pre-operatorii, operatorii și post-chirurgicale, dar acestea pot depăși 50 de mii de euro, din spusele medicilor și din experiențele altor cazuri. Remus este un caz norocos deoarece, într-un timp scurt, s-a adunat o mare parte a banilor necesari datorită miilor de tineri care s-au implicat cum au știut ei mai bine pentru a fi solidari cu Remus. Anca ne-a povestit cu lacrimi în ochi cum a fost sunată de un tânăr agricultor din comuna Bălan pentru a se întâlni să-i dea banii pe care i-a adunat de la cunoscuții săi în cadrul unui eveniment inedit. Au organizat în 5 iunie o discotecă în aer liber – Next Party la Grădina Zmeilor – și fiecare dintre cei care au participat a lăsat o sumă de bani în cutia pentru donații de la intrare sau a virat bani în contul special deschis pentru campania umanitară. Așa s-au adunat peste 10 mii de lei, în doar cinci ore, la petrecerea tinerilor… care nu-l cunosc pe Remus sau Remus pe ei.

”M-au impresionat până la lacrimi toți cei care ne-au fost și ne sunt alături. Să fiu sunată de acești copii să îmi dea donațiile… Îmi era jenă să primesc banii de la ei! Mi-au arătat cum s-au organizat și le-am aflat și lor povestea. Au fost mulți dintre ei plecați prin străinătate și s-au întors acasă, iar acum au diverse activități în agricultură. S-au organizat la Grădina Zmeilor din Gâlgău Almașului și au adunat peste 10 mii de lei. Mi-au spus că nu-l cunosc pe Remus dar au auzit de drama noastră și vor să-i fie alături. Este incredibil să vezi câtă lume luptă alături de tine pentru sănătatea copilului tău, cum tinerii sunt solidari între ei. Iar Remus abia așteaptă să-i cunoască și să putem oferi și noi sprijin altor cazuri”, spune Anca Opriș.

Anca ne-a mai povestit cum oameni cu care nu a interacționat niciodată i-au sărit în ajutor, cum colegii de clasă ai lui Remus au adunat peste șapte mii de lei prin intermediul unui influencer cunoscut în mediul online al liceenilor, influencer care și-a dedicat câteva live-uri cazului lui Remus… Culte religioase din Sălaj și din afara lui, ba chiar și de peste granițele țării, au donat bani pentru ca Remus să fie bine.

”Vă mulțumim tuturor! Ajutorul fiecăruia contează pentru copilul meu și pentru toate cazurile medicale”, transmite Anca Opriș cititorilor noștri.

Mamă curajoasă cu suflet de aur…

Da, binele se răsplătește, spune o mare vorbă. Iar în cazul mediatizat de noi s-a observat cum cei cărora Anca le-a sărit în ajutor de-a lungul carierei acum au fost și sunt alături de ea și de fiul ei. Ceea ce ne-a impresionat este faptul că Anca, deși se află în situația dificilă, continuă să ajute alte cazuri cum și cu ce poate.

 Apropiații ei ne-au divulgat o informație și nu avem cum să o păstrăm doar pentru noi. De 1 iunie, cum nu a putut fi lângă fiul ei, Anca a ales să ofere îngrijiri medicale unui copil bolnav din Cristolț, Antonio, pe al cărui caz îl vom relata într-un alt material.  I-a dus scutece și tot felul de materiale sanitare necesare îngrijirii sale, produse de igienă pentru el și familia lui și i-a tratat și pansat rănile produse de lunile de stat în pat. A oferit acel mic ajutor din suflet și pricepere, de care Antonio și familia lui are atâta nevoie….

Iar din banii adunați pentru cazul lui Remus, indiferent câți, intenția Ancăi Opriș este să redirecționeze tot ce rămâne altor cazuri medicale.

Vă reamintim că  Remus a fost diagnosticat cu leucemie fix la o lună după ce și-a serbat majoratul, în acel moment când privea optimist viitorul și lupta zi de zi pentru visurile sale: finalizarea liceului, bacalaureatul, facultatea, cariera, familia… Iar din acel moment dureros  al diagnosticului, Remus și cei dragi din familie luptă zi de zi pentru sănătatea lui. În 5 noiembrie 2020, tânărul a fost internat la Cluj la Clinica de Hematologie, iar la doar trei săptămâni după internare s-a îmbolnăvit în spital și de Covid 19. Dubla bătălie a durat aproape o lună și jumătate, iar mama sa a reușit să îl transfere în Italia.  

RO77BTRLRONCRT0P78036101 Titular OPRIȘ ANCA MIHAELA

Sau în contul Asociației din Inimă pentru Sălaj RO 85 RZBR 0000 0600 1655 2883

VĂ MULȚUMIM!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.