septembrie 23, 2023

Suntem sub cod galben de vânt și ploi însemnate în Sălaj

0

Meteorologii au emis marți, 17 ianuarie, o avertizare cod galben de intensificări susținute ale vântului și cantități importante de apă în zona montană valabilă până joi, 19 ianuarie, ora 18.00.

 La munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h.
În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.
Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20-25 l/mp.
Din seara zilei de miercuri, 18 ianuarie, la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

Până în 18 ianuarie, ora 14.00 este în vigoare și un cod portocaliu, fenomenele vizate fiind intensificări puternice ale vântului și cantități însemnate de precipitații, la altitudini de peste 1.800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, și la altitudini între 1.500 m și 1.800 m în Carpații Meridionali.

La altitudini de peste 1.800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h), în timp ce la altitudini între 1.500 m și 1.800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100-110 km/h) și precipitații mixte.

Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30-50 l/mp și izolat de peste 60-70 l/mp. Vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

Un cod roșu de viscol puternic este în vigoare în același interval de timp la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali. Va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero, atenționează meteorologii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut