septembrie 28, 2022

Sunt extrem de multe cazurile in care copiii invata in scoli cu WC-urile în curte, fara apa si fara canalizare

Asa zisa bunastare trambitata de coalitia de guvernare PSD – ALDE isi da in petic si minciuna este tradata de aspecte grave, cum reiese si din informarea facuta de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, referitor la conditiile in care se invata in scoli si gradinite.
Ministrul Andronescu a afirmat într-un raspuns la o interpelare ca, la nivel national, aproximativ 2.355 de unitati scolare functioneaza fara apa curenta si canalizare, având WC-urile în curte.
„Referitor la situatia avizelor sanitare, din datele statistice existente la Ministerul Educatiei Nationale rezulta ca, la nivel national, functioneaza aproximativ 2.355 de unitati scolare cu grupuri sanitare situate în curte si care nu sunt dotate cu apa curenta si canalizare”, a transmis Ecaterina Andronescu, în raspunsul la interpelarea adresata de catre senatorul de Maramures neafiliat Severica Rodica Covaciu.
La inceperea anului scolar 2018 – 2019, din informarea privind autorizarea sanitara a unitatilor scolare din Salaj, prezentata de director executiv al DSP Salaj, Marincas Ligia, a reiesit ca 7 unitati de invatamant nu au autorizatie de functionare – 4 gradinite, 2 scoli primare si o scoala gimnaziala. Este vorba de Gradinita cu Program Normal Cheud 2, comuna Napradea; Gradinita cu Program Normal Buciumi; Gradinita cu Program Normal Lupoaia, comuna Creaca; Gradinita cu Program Normal Lazuri, Valcau de Jos; Scoala Primara Doh, comuna Maeriste; Scoala Gimnaziala nr.1 Buciumi; Scoala Primara Mesteacan, comuna Almasu.
Motivele lipsei autorizatiei sanitare sunt fie ca unitatea necesita lucrari de reabilitare a infrastructurii; lipsa apei potabile curente; grupuri sanitare necorespunzatoare; grupuri sanitare de incinta modernizate, dar care nu pot fi utilizate din cauza lipsei apei sau a lipsei canalizarii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.