Sume record pentru Rabla Plus. În România începe producția de mașini electrice

S-a dat din nou startul pentru programele Rabla Plus și Rabla Clasic. Anul acesta, bugetul pentru Rabla Plus este unul record, de un miliard de lei, spune ministrul Mediului, liberalul Mircea Fechet.

Potrivit acestuia, românii sunt tot mai interesați de mașinile electrice.

,,Din datele pe care le avem: în 2016 s-au achiziționat 39 de mașini pur electrice. În 2018, erau 699, în 2020 – 2.411, iar în 2021 – 10.238. În 2023, am ajuns la 11.414 mașini pur electrice. Așadar, în total, la această categorie, în toți acești ani, s-au achiziționat 38.418 mașini pur electrice. Facem pași hotărâți pentru a reduce cât mai mult emisiile nocive, care distrug mediul înconjurător. Pentru Partidul Național Liberal, dezvoltarea unei societăți mai sustenabile, mai verzi și mai curate pentru generațiile viitoare este o prioritate”, spune ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

De altfel, lansarea programului Rabla Plus a avut loc la Craiova, la Fabrica Ford, unde, începând din acest an, se va produce o mașină electrică.

“O mașină electrică produsă în România înseamnă că subvențiile acordate prin Programul Rabla Plus vor rămâne în țară. Asta înseamnă și un impact pozitiv asupra economiei României. Beneficiile de mediu și pentru reducerea poluării sunt evidente. Și în plus, vom menține și vom crea noi locuri de muncă verzi aici, în țară”, a adăugat ministrul Mircea Fechet.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *