octombrie 1, 2022

Sucurile din comert – racoritoare chimice

Frutti Fresh contine cei mai multi conservanti, iar Mirinda cei mai multi coloranti.
Copiii sunt expusi la consumul de alimente nesanatoase, ceea ce duce automat la o crestere a numarului celor care sunt expusi la boli. Mai sunt doua saptamani pana cand elevii isi reiau cursurile, iar buticurile din incinta scolilor isi incarca rafturile cu sucuri si dulciuri frumos colorate si ambalate pentru a atrage ochii copiilor. V-ati intrebat vreodata care este cel mai nociv sau cel mai natural suc pe care-l consuma copilul dumneavoastra? Potrivit unui studiu facut de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Bio Cola este cel mai putin chimizat suc de pe piata cu zero coloranti, zero conservanti, zaharuri si E-uri. In cadrul studiului s-au facut teste comparative intre bauturile aflate pe piata, din Ro- mania in ceea ce priveste nivelul continutului de coloranti, conservanti, E-uri si zaharuri.
Adria flori de soc – chimie la superlativ
Pe primul loc la gategoria „E-uri” se afla Adria flori de soc cu 11 astfel de substante, iar pe locul doi se afla Frutti Fresh Grapefruit si Carrefour suc de portocale fiecare cu cat opt E-uri. Pe locul trei se pozitioneaza, la egalitate, cu cate sapte E-uri fiecare, Cico portocale, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Tutti Frutti. La polul opus, sucurile cu cele mai putine E-uri sunt: Bio Cola, Pepsi, Schweeps Kinley Tonic, Coca Cola, si Lipton, Sprite, Neaste Ceai Verde. Bauturile cu cei mai multi conservanti sunt Frutti Fresh Tutti Frutti, Frutti Fresh Pere, Frutti Fresh Grapefruit, Adria flori de soc, fiecare dintre acestea continand doua astfel de substante. De cealalta parte, sucurile care nu contin niciun conservant sunt cele produse de Coca-Cola si doua produse de European Drinks: Adria Cola si Action Cola. Dintre bauturile studiate, Adria flori de soc, Carrefour suc de portocale si Mirinda contin cei mai multi coloranti, si anume doi. In schimb, 7 up, Lipton Ice Tea cu aroma de piersica, Lipton Ice Tea cu suc de lamaie, Lipton Ice Tea cu ceai verde, Bio Cola, Sprite, Nestea Ceai Verde si Nestea Peach nu contin nici un colorant.
Fast-food-ul favorizeaza obezitatea
Hot dog-ul si hamburgerii contin carne de provenienta dubioasa si foarte grasa. Desi la indemana in zilele aglo-merate, mancarea de tip fast-food concentreaza un numar exagerat de calorii intr-o cantitate mica de produs. In plus, caloriile provenite in principal din zahar si grasimi nu asi-gura un aport de vitamine si minerale. Cele mai populare produse de tip fast-food sunt hot dog-ul si hamburgerul, care contin, de regula, carne din provenienta dubioasa, bogata in grasimi saturate si nitriti, asociati cu diferite forme de cancer. Mancarea de tip fast food favorizeaza aparitia a numeroase boli, in special obezitatea, care pot afecta dezvoltarea copiilor si adolescentilor, motiv pentru care produsele de tip fast food nu mai sunt comercializate in institutiile de invatamant preuniversitar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.