septembrie 25, 2023

Subventii pentru unitatile de asistenta sociala

0

Asociatiile si fundatiile care acorda servicii de asistenta sociala pot primi subventii de la bugetul de stat sau de la cel local. In Salaj, in acest an, vor primi subventii patru astfel de asociatii si fundatii. Potrivit directorului executiv al Directiei de Munca si Incluziune Sociala Salaj, Elisabeta Matolcsi, Asociatia “Bethesda” din Jebuc primeste o subventie pentru 41 de persoane asistate, suma aferenta pentru anul 2009 fiind de 75.300 lei. Si Asociatia “Prader Willi” din Zalau are 40 de asistati pentru care primeste o suma de 40.800 lei in acest an. De asemenea, Fundatia umanitara “Agape” de la Tihau beneficiaza de subventii de la stat pentru 25 de asistati, pentru acest an primind 75.000 lei, iar Fundatia “Rainbow” din Cehu Silvaniei are 27 de persoane pentru care primeste 81.000 lei in 2009. Acestea doua din urma ofera ingrijire pentru persoane varstnice in sistem rezidential, iar Asociatia “Prader Willi” furnizeaza servicii de informare si consiliere pentru persoanele cu dizabilitati.
Subventia se acorda lunar, incepand cu luna ianuarie a anului, la cerere, insa pentru aceasta trebuie indeplinite anumite conditii. Asociatiile sau fundatiile trebuie sa fie constituite ca persoane juridice romane de drept privat, sa fie acreditate sau licentiate pentru acordarea serviciilor sociale si sa acorde de cel putin 12 luni serviciile de asistenta sociala, cu personal calificat, intr-un spatiu adecvat sau la domiciliul persoanelor asistate. Totodata, pot primi subventii daca acorda aceste servicii pentru persoane din mai multe judete. Aceasta conditie este indeplinita fie daca intr-o unitate sunt beneficiari din mai multe judete, fie daca asociatia sau fundatia are mai multe unitati de asistenta sociala in mai multe judete.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut