octombrie 7, 2022

Subventii pentru angajatorii care angajeaza ucenici

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj vine in sprijinul angajatorilor care au deficit de forta de munca, subventionând programe de formare profesionala prin ucenicie si stagii la locul de munca, cu finantare din Bugetul Asigurarilor pentru somaj si din fonduri europene.

rn

Angajatorii care incheie contracte de ucenicie, in conditiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, beneficiaza de un sprijin financiar in cuantum de 2.250 lei/luna pentru fiecare contract de ucenicie incheiat. Suma lunara se acorda la cererea angajatorului, proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe intreaga perioada de derulare a contractului.
Prin ucenicia la locul de munca, se urmareste obtinerea unei calificari pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani. Aceasta forma de pregatire poate fi intre 6 luni si trei ani.
Si angajatorii care incheie contract de stagiu in conditiile Legii nr.335/2013 beneficiaza, la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contractului de stagiu, de un sprijin financiar oferit de AJOFM Salaj in cuantum de 2.250 lei/luna, pentru fiecare contract de stagiu incheiat. Durata contractului de stagiu este de sase luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.