septembrie 24, 2022

Subventia pe suprafata se da mai devreme in acest an

Exista promisiunea ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, dar si obiectivul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura de a finaliza autorizarea de plata pe suprafata pentru anul 2011 pana la 31 decembrie. Asta va face ca cei mai multi dintre beneficiari sa se vada cu banii in conturi la timp, adica in momentul infiintarii culturilor de toamna si de primavara si nu la mijlocul ciclului de productie. Potrivit lui Virgil Turcas, directorul Centrului Judetean APIA Salaj, in judet sunt 24.586 de cereri depuse pentru subventia pe suprafata pe 2011.
Anul trecut Romania a soli-citat si a primit acordul Comisiei Europene pentru a incepe platile pe suprafata mai devreme, adica din 16 octombrie si nu de la 1 decembrie, tocmai pentru a veni in sprijinul fermierilor. Si anul acesta, a promis Tabara, platile vor incepe tot la 16 octombrie. Deocamdata solicitantii sprijinului pe suprafata au posibilitatea sa acceseze credite de la banci in valoare de pana la 80 la suta din suma totala pe baza adeverintelor eliberate de la APIA. Anul acesta fermierii beneficiaza de de aproximativ 170 de euro la hectar (fata de 130 de euro anul trecut). 100 de euro la hectar provin de la Uniunea Europeana si circa 75-77 de euro/hectar din bugetul national.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.