septembrie 24, 2023

Subvenția la carburanți dispare peste 3 zile

0

Subvenția de 50 de bani pentru litrul de carburant va fi eliminată de la 1 ianuarie 2023. Guvernanții spun că motorina și benzina s-au ieftinit în ultima perioadă, astfel că măsura de sprijin se suspendă.

“Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului, și trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa. În schimb, este doar o măsură, o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca, în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Subvenția de 50 de bani la litrul de carburant a fost introdusă în 30 iunie, prin ordonanță de urgență. Luată inițial pentru 3 luni, măsura a fost prelungită până la data de 31 decembrie. În momentul introducerii acestei subvenții, prețul benzinei ajunsese la aproape 9 lei, în timp ce prețul motorinei depășise 9 lei/litru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut