Subsecțiunile Nădășelu-Mihăiești și Topa Mică-Zimbor, realizate în proporție de 70 la sută. Centura Zalău e gata pe jumătate.

Stadiul celor mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Sălaj a reprezentat principalul subiect de discuție în cadul întâlnirii pe care președintele Consiliului Județean a avut-o, la Ministerul Transporturilor, cu oficiali din cadrul instituției.

Pe subsecțiunile Nădășelu-Mihăiești și Topa Mică-Zimbor, părți din Autostrada Transilvania, stadiul lucrărilor a depășit 70 la sută, în timp ce pe șoseaua de centură a Zalăului progresul fizic este de puțin peste 50 la sută.

“Am participat la o întâlnire de lucru deosebit de importantă la sediul Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România alături de domnul secretar de stat Irinel Ionel Scriosteanu și domnul Gabriel Budescu, Director General Adjunct la Direcția Generală Pregătire Proiecte și Verificarea Calității din cadrul CNAIR. Împreună, am discutat despre progresul și viitorul infrastructurii rutiere din județul nostru, cu un accent deosebit pe Autostrada Transilvania, A3, în special Secțiunile 3A Nădășelu-Zimbor și 3B Zimbor-Poarta Sălajului, Centura Ocolitoare a Zalăului și planurile pentru noua autostradă a Nordului (Jibou), precum și despre drumul expres de la Românași la Jibou. Sunt bucuros să vă informez că, pentru Subsecțiunile Nădășelu-Mihăiești și Topa Mică-Zimbor, s-a atins un progres fizic de peste 71%. Aceasta este o veste încurajatoare, iar accentul nostru rămâne pe finalizarea acestor subsecțiuni în 2024, cu soluții eficiente pentru un trafic optim, inclusiv prin implementarea variantelor de descărcări temporare. Deși condițiile meteorologice nu au fost întotdeauna de partea noastră, am primit asigurări de la constructor că se va mobiliza substanțial în teren începând cu luna martie. În ceea ce privește Centura Ocolitoare a Municipiului Zalău, avem un progres fizic de puțin peste 50%, cu promisiunea că lucrările vor avansa rapid, astfel încât să putem inaugura acest segment vital în vara-toamna anului acesta. Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în aceste proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului nostru și să vă asigur că la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii avem prieteni și parteneri dedicați progresului Sălajului. Prin eforturile noastre comune, vom continua să lucrăm pentru a aduce la bun sfârșit aceste proiecte ambițioase, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții și la dezvoltarea economică a regiunii noastre”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, după întâlnirea de la Ministerul Transporturilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *