Guvernul va schimba din functie, in urmatoarele ore, pana sambata, subprefectii sustinuti de PSD, a anuntat, vineri, premierul Emil Boc. Intrebat, la Cluj-Napoca, cand va lua Guvernul o decizie in privinta tuturor subprefectilor PSD, premierul a raspuns : „Pana maine” (sambata-n.r.).
El a aratat ca prefectii si subprefectii PSD sunt schimbati din functie potrivit prevederilor legale si prinicipiului mobilitatii inaltilor functionari publici. Executivul a decis, joi seara, dupa demisia ministrilor social-democrati, schimbarea prefectilor si a unora dintre subprefectii sustinuti de PSD, deciziile fiind publicate deja in Monitorul Oficial.
Suceava asteapta demisiile sefilor de institutii descentralizate din judet care au fost sprijiniti de PSD, a declarat, vineri, secretarul general al organizatiei, deputatul Ioan Balan, care a spus ca subprefectii numiti de PSD vor fi inlocuiti in cursul zilei. Intrebat daca vor fi inlocuiti si subprefectii de Suceava care sunt sustinuti de PSD, deputatul PDL a declarat ca acestia urmeaza sa fie schimbati din functie in cursul zilei de vineri.