septembrie 23, 2023

Străzi din Zalău pe care nu vrei să circuli

0

Crasnei – tranşee in drum spre poligon
Pe strada Crasnei se circulă doar pe un singur sens datorită lucrărilor la reţeaua de canalizare. După ce două luni de zile strada a fost inchisă din cauza lucrărilor de acoperire a Văii Zalăului, traficul fiind deviat pe străzile Parcului şi Decebal, s-a deschis circulaţia doar pe un singur sens. Insă se circulă greu, căci după extinderea reţelei de canalizare, racordandu-se fiecare casă, s-au acoperit doar gropile făcute in carosabil, lăsand in urmă ridicături pe care şoferii sunt nevoiţi să le ocolească. Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Zalău, lucrările la reţeaua de canalizare ar trebui să se finalizeze la sfarşitul acestei luni. De cateva luni, strada Crasnei este imprac-ticabilă. Doar cei nevoiţi au optat pentru această variantă. Degeaba s-a deschis vineri primul tronson al centurii, deoarece maşinile de mare tonaj care trebuie să ajungă la Cluj şi intră pe noua centură vor fi nevoite să tranziteze tot strada Crasnei. Pentru a nu risca să-şi rupă maşina, şoferii mai au o variantă, vechea centură, respectiv străzile Tudor Vladimirescu- Corneliu Coposu.
Armoniei – şanţuri dispuse dizarmonic
Lucrările de inlocuire a reţelei de apă incepute in martie, au fragmentat străzile cartierului Păcii. Maşinile intalnesc hopuri din metru in metru. Pe strada Armoniei, care inlesneşte ieşirea din Tudor Vladimirescu in bulevardul Mihai Viteazul, lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare au fost finalizate, insă strada este şanţuri-şanţuri. O altă stradă care traversează cartierul şi face legătura de la Ciuperca cu Armoniei a rămas plină de gropi, deşi au fost incheiate lucrările la canalizare. In cartierul Păcii, reabilitarea reţelei de canalizare ar trebui să se incheie in a doua jumătate a acestei luni, potrivit informaţiilor Primăriei Zalău.
Parcului – făcută praf
Coşmarul locuitorilor de pe strada Parcului este departe de a lua sfarşit. De cand s-a mutat traficul de pe strada Crasnei pe strada Parcului, datorită lucrărilor de acoperire a Văii Zalăului, “Parcului” a devenit dintr-o străduţă oarecare a Zalăului una foarte cunoscută. |i a fost “exploatată” la maxim. Pe langă zgomotul şi praful care se ridica de fiecare dată cand treceau maşinile, locuitorii s-au plans şi că traficul le afectează structura caselor. După atatea luni in care traficul intens au făcut praf strada, in perioada octombrie-noiembrie strada va fi “spartă”, pentru a fi extinsă reţeaua de canalizare.
Decebal – un drum de ţară
Lucrările la reţeaua de canalizare de pe strada Decebal, pe care a fost deviat traficul de pe strada Crasnei, făcand legătura spre strada Parcului, au fost recepţionate. Insă de asfaltat nici vorbă. Strada seamănă cu un drum de ţară, la fel ca inainte de a se realiza extinderea reţelei de canalizare.Locuitorii suportă in continuare zgomot şi praf.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut