octombrie 3, 2022

Strada Unirii, închisă complet pentru circulația rutieră

Începând de marți dimineața, strada Unirii din centrul Zalăului este închisă circulației rutiere din zona BRD, iar posesorii de autovehicule vor putea parca doar în parcarea de la hotel Porolissum și Palatul Administrativ.

Motivul închiderii străzii este continuarea lucrărilor de modernizare prin proiectul de pietonizare.

Primăria Zalău anunță că s-a stabilit ca rută alternativă strada Simion Oros pe care se va putea circula în ambele sensuri, de la intersecția cu strada Crinului și până la intersecția cu strada 22 Decembrie.

”În această perioadă, constructorul execută lucări de realizare a rețelelor de canal pluvial, de curenți slabi și de iluminat public. Proiectul de investiții privind pietonizarea este unul major și extrem de important pentru Zalău deoarece se va moderniza zona centrală a municipiului, cea mai circulată. Se va moderniza zona cuprinsă între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe str. Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvania (Piaţa luliu Maniu).

De asemenea, se va moderniza Pieța 1 Decembrie 1918 și Piața luliu Maniu și se vor realiza legături pietonale între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul, din dreptul clădirii ASIROM, pe lângă accesul de serviciu al Şcolii Generale Simion Bărnuţiu. Pasajul pietonal existent între strada Unirii şi B-dul Mihai Viteazul se va moderniza prin refacerea pavajului şi acoperirea acestuia cu vele solare cu rol de umbrire şi protecţie împotriva intemperiilor. Nu în ultimul rând, curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” se va amenaja la standarde europene. Totodată, piețele și zonele nou create vor fi dotate cu mobiler urban: bănci, coşuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cişmele pentru băut apă, fântână arteziană. Tot prin intermediul acestui poriect se va reabilita și fântâna cu îngerași și se vor reabilita/moderniza reţelele de iluminat public, canalizarea pluvială, se va realiza infrastructura pentru reţele de comunicaţii electronice și se vor amenaja spații verzi, inclusiv plantarea unor arbori aleşi şi poziţionaţi în aşa manieră încât să nu afecteze fondul construit existent”, precizează Biroul de presă al Primăriei Zalău.

Banii provin din fonduri europene, iar valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA. Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

1 thought on “Strada Unirii, închisă complet pentru circulația rutieră

  1. Bine, bine, poveste si prea putina informatie. 1.vorbiti de canalizarea pluviala.Cum se rezolva? 2.acolo exista canalizarea menajera care ” isi arata frumusetea” in fata bancilor nu de putine ori. Unde si cum trece de cele 2 vai care vin dinspre bradet si str.22 decembrie? Simplu.in vale. Ca sa va convingeti cind cele 2 vai au debite mari canalizarea menajera isi arata frumusetea cum ziceam mai sus in fata bancilor si in zona ceasului.
    Canalizarea menajera nu a fost cuprinsa in proiect? Problema e veche, orice zalauan o stie dar de pe vremea lui ” dragă, dragă” e tot merge si asa. Traversarea unei vai cu canalizari menajere se face prin sifonare , dar la zalau asa ceva nu sa facut si asa a ramas zona de care vorbim si toata zona de la podul de pe str.22 dec.( linga cismea) pina la dealul aghiresului. La Simleu s- a putut pe sub o vale mult mai mare.Mergeti si vedeti in zona amonte de podul de fier. Cam atit.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.